ویندوز 11 جدیدترین نسخه از سیستم عامل محبوب مایکروسافت است. در این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه نصب ویندوز 11 روی کامپیوتر و لپتاپ را به شما آموزش بدهیم.
سیستم عامل جدید کمپانی مایکروسافت یعنی ویندوز 11 در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارد. این سیستم عامل دارای تغییرات ظاهری و باطنی زیادی نسبت به ویندوزهای قبلی است و ویژگیهایی تازهای را ارائه میدهد. از نظر ظاهری میتوان به گرد شدن گوشه پنجرهها و همچنین قرارگیری آیکنها در وسط تسکبار اشاره کرده که باعث شده تا ویندوز 11 به سیستم عامل مک کمپانی اپل شبیهتر شود. اضافه شدن ابزارهای جدید، هوشمندتر شدن عملیاتها و همچنین اجرای برنامههای اندرویدی بدون نیاز به امولاتور از جمله قابلیتهای جدیدی هستند که ویندوز 11 را جذابتر میکنند. اما آیا نصب کردن این ویندوز روی کامپیوتر یا لپتاپ ما کار دشواری است؟ اصلا امکان نصب آن روی چه سیستمهایی وجود دارد؟ با ما در این مقاله از «اسپشیال IT» همراه باشید تا به این سوالات و موارد دیگر پاسخ دهیم. شما کاربران عزیز میتوانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز میتوانید از متخصصان ما کمک بگیرید. فقط کافیست با شماره 02188676580 و یا 09120207523 تماس حاصل فرمایید.
چگونه بفهمیم کامپیوترمان قابلیت نصب ویندوز 11 را دارد یا نه؟
نکتهای که در همین ابتدا باید به اشاره کنیم این است که ویندوز 11 قابلیت نصب روی سختافزارهای قدیمی را ندارد. سختافزار مورد نیاز برای نصب این سیستم عامل بهطور رسمی اعلام شده که ما در ادامه به آن اشاره کردهایم. اما یک راه خیلی ساده برای فهمیدن اینکه آیا امکان نصب ویندوز 11 روی سیستم شما وجود دارد یا خیر، استفاده از یک نرمافزار ساده به نام WhynotWin است. این برنامه پس از نصب، سختافزار کامپیوتر یا لپتاپ شما را بررسی میکند و امکان نصب ویندوز 11 را مشخص مینماید. مثلا همانطور که در تصویر زیر میبینید، بخشهایی که با رنگ سبز مشخص شدهاند یعنی برای نصب ویندوز 11 مناسب هستند و بخشهای قرمز با این ویندوز همخوانی ندارند. البته در صورتی که سختافزار کامپیوتر شما ضعیف باشد، باز هم از طریق روشهایی میتوانید اقدام به نصب ویندوز 11 کنید که در ادامه بیشتر در این زمینه توضیح میدهیم.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل تصویری نصب هارد SSD روی لپ تاپ (برای افراد مبتدی)
بیشتر بخوانید: آموزش نصب ویندوز روی لپ تاپ اپل (مک بوک)
سیستم مورد نیاز نصب ویندوز 11 چیست؟
بر اساس اعلام رسمی کمپانی مایکروسافت، کامپیوترهای و لپتاپهایی که میتوانند ویندوز 11 را اجرا کنند، باید حداقل مشخصات زیر را داشته باشند:
- پردازنده: دو هستهای و 64 بیتی با فرکانس 1 گیگاهرتز
- حافظه رم: 4 گیگابایت
- کارت گرافیک: پشتیبانی از DirectX 12 و با درایور WDDM 2.0
- فضای ذخیرهسازی: 64 گیگابایت
- نمایشگر: از نوع HD با حداقل ابعاد 9 اینچی
- پشتیبانی از UEFI و TPM 2.0 و Secure Boot
همانطور که مشاهده میکنید، برای نصب و اجرای ویندوز 11 نیاز به سیستم خیلی پیشرفتهای هم ندارید. یکی از مواردی که ممکن است برای برخی کاربران مشکلساز شود، پشتیبانی از TPM 2.0 است که در سیستمهای جدید، میتوانید آن را از قسمت بایوس فعال کنید.
بیشتر بخوانید:مقایسه لپ تاپ با سرفیس از نظر کاربرد و برتری ها
آیا نصب ویندوز 11 روی سیستم ضعیف امکانپذیر است؟
در پاسخ به این سوال، باید یک بار دیگر به حداقل سختافزار مورد نیاز ویندوز 11 که در بالا ذکر شده اشاره کنیم. چنانچه کامپیوتر یا لپتاپ شما خیلی قدیمی است و حداقل مشخصات بالا را در اختیار ندارد، امکان نصب ویندوز 11 روی آن منتفی است. در غیر این صورت، میتوانید برای نصب این ویندوز اقدام کنید.
مراحل نصب ویندوز 11
اگر سیستم شما دارای حداقل مشخصات لازم برای نصب ویندوز 11 باشد، از طریق چند روش متفاوت میتوانید این ویندوز را نصب کنید. یکی از سادهترین روشها آن است که ویندوز 10 را به نسخه 11 آپدیت نمایید. چنانچه از نسخه رسمی ویندوز 10 مایکروسافت استفاده میکنید، میتوانید از طریق مسیر Settings > Windows Update به بخش ویندوز آپدیت بروید و در آنجا پیغامی را مبنی بر آپدیت به نسخه 11 مشاهده نمایید (مانند تصویر بالا). سپس با کلیک کردن روی دکمه Download and Install ویندوز 11 بهطور خودکار دانلود و نصب میشود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با قطعات داخلی لپ تاپ؛ قطعات سخت افزاری که باید بشناسید
روش دیگر برای نصب ویندوز 11 استفاده از دستیار نصب مایکروسافت یا Windows 11 Installation Assistant است که میتوانید آن را از وبسایت مایکروسافت دانلود و نصب کنید. پس از نصب و اجرای این برنامه، صفحه زیر را مشاهده میکنید که میتوانید مراحل نصب را به سادگی طی نمایید. توجه داشته باشید که در این روش هم باید یکی از نسخههای رسمی ویندوز روی سیستم شما نصب باشد.
اما یک روش دیگر هم برای نصب ویندوز 11 وجود دارد که شاید برای ما ایرانیها سادهترین روش باشد، چون نیازی به داشتن نسخه اورجینال ویندوز وجود ندارد. در این روش شما میتوانید فایلهای نصب ویندوز 11 را دانلود کرده و آن را روی یک دیسک یا حافظه فلش منتقل کنید و از این طریق اقدام به نصب ویندوز جدید نمایید. البته در این روش باید روی حافظه فلش تغییراتی صورت بگیرد تا برای نصب ویندوز آماده شود. ما در ادامه بهطور کامل در همین باره توضیح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل ارتقای رم لپ تاپ (سادهترین روش برای انواع لپتاپها)
تنظیمات اولیه پس از نصب ویندوز 11
اگر تجربه نصب کردن ویندوز را داشته باشید، حتما میدانید که پس از اتمام مراحل نصب، باید یک سری تنظیمات ابتدایی را انجام دهید. این مورد برای ویندوز 11 نیز وجود دارد. پس از آنکه نصب ویندوز به پایان رسید و کامپیوتر شما ریاستارت شد، اول باشد مطابق تصویر زیر، کشور و منطقه سکونت خود را انتخاب نمایید.
در مرحله بعد باید زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید که مطابق عکس زیر است.
حالا اگر میخواهید زبان دیگری را اضافه کنید، میتوانید روی دکمه Add Layout کلیک نمایید. در غیر این صورت گزینه Skip را بزنید تا به مرحله بعدی برویم.
در این مرحله باید یک نام برای کامپیوتر خود انتخاب نمایید. وقتی نام مورد نظرتان را وارد کردید، روی گزینه Next بزنید.
در این بخش میتوانید انتخاب کنید که کامپیوتر شما برای مصارف شخصی یا کاری مورد از استفاده قرار گیرد. اگر کامپیوتر شما شخصی است، میتوانید گزینه Personal Use را انتخاب کنید.
در مرحله بعدی میتوانید اکانت مایکروسافت خود را وارد کنید. این کار برای همگامسازی سرویسهای مختلف که روی ویندوز در دسترس هستند، اهمیت دارد.
اگر میخواهید روی کامپیوتر خود رمز بگذارید، گزینه Create PIN را بزنید. در غیر این صورت از مرحله زیر عبور کنید.
در این مرحله برخی تنظیمات شخصی هستند که با توجه به نیاز خود میتوانید آنها را فعال یا غیرفعال کنید.
حالا میتوانید انتخاب کنید که از کامپیوتر خود بیشتر برای انجام چه کارهایی استفاده میکنید. مثلا بازی کردن، تماشای فیلم، طراحی و … پس از انتخاب گزینههای مورد نظر خود روی دکمه Accept کلیک کنید.
در مرحله آخر از شما سوال میشود که میخواهید مایکروسافت آفیس را نصب کنید یا خیر. بهتر است روی گزینه No Thanks کلیک کنید و در صورت نیاز، بعدا خودتان برنامه آفیس را روی ویندوز نصب نمایید.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل ارتقای رم لپ تاپ اپل
ویندوز 11 را نصب کنیم یا نه؟
بر اساس اخبار رسمی که از سوی مایکروسافت منتشر شده، این کمپانی تا اواسط سال 1404 از ویندوز 10 پشتیبانی میکند. بنابراین تا چند سال میتوانید از نسخه 10 ویندوز با خیال راحت استفاده کنید و لزومی ندارد که به ویندوز 11 ارتقا پیدا نمایید. اما نباید فراموش کنیم که ویندوز 11 دارای قابلیتهای بیشتری است و تغییرات زیادی نسبت به نسخههای قبلی ویندوز دارد. بنابراین اگر سیستم شما دارای مشخصات سختافزاری لازم برای ویندوز 11 است، پیشنهاد میکنیم حتما به این نسخه کوچ کنید.
بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس پرو ۷ با مک بوک پرو
تاریخ عرضه نسخه اصلی ویندوز 11
مایکروسافت در ابتدا نسخههای آزمایشی از ویندوز 11 را در اختیار عموم قرار داد تا بازخوردهای کاربران را مورد ارزیابی قرار دهد. پس از مدتی، بالاخره نسخه رسمی و نهایی ویندوز 11 در پاییز 1400 (اکتبر 2021) عرضه شد و اکنون در دسترس است.
بیشتر بخوانید: سرویس لپ تاپ چیست؟ آیا لپتاپها نیاز به سرویس دورهای دارند؟
آیا ویندوز 11 رایگان است؟
اگر از نسخه رسمی (دارای لایسنس) ویندوز 10 استفاده میکنید، میتوانید بدون پرداخت هیچ هزینهای و بهطور رایگان به ویندوز 11 ارتقا یابید. اما اگر ویندوز 10 اورجینال روی کامپیوتر یا لپتاپ شما نصب نیست، لازم است که ویندوز 11 را بهطور جداگانه خریداری کنید. البته اکثر کاربران ایرانی اقدام به نصب نسخههای کرک شده ویندوز 11 میکنند که این امر با مزایا و معایب خاص خودش همراه خواهد بود.
بیشتر بخوانید: افزایش سرعت مک بوک؛ چطور سرعت لپ تاپ اپل را افزایش دهیم؟
آموزش نصب ویندوز 11 روی لپ تاپ
نصب ویندوز 11 روی لپ تاپ تفاوت خاصی با کامپیوترهای شخصی ندارد. در واقع همان سختافزار مورد نیاز که بالاتر به آن اشاره کردیم، برای لپتاپها نیز صدق میکند. طبیعتا هر چه سختافزار لپتاپ شما بهتر باشد، ویندوز 11 را روانتر اجرا خواهد کرد. ما در ادامه یک روش ساده برای نصب ویندوز روی انواع لپتاپ را بهطور کامل آموزش میدهیم.
آموزش نصب ویندوز نسل 11 روی کامپیوتر
همانطور که گفتیم، روشهای مختلفی برای نصب ویندوز 11 روی کامپیوتر وجود دارند که بالاتر به سه مورد از آنها اشاره کردیم. در ادامه بهطور کامل توضیح میدهیم که چگونه با یک فلش میتوانید خودتان اقدام به نصب ویندوز 11 روی کامپیوتر نمایید.
بیشتر بخوانید: دانلود و نحوه نصب درایورهای لپ تاپ (مک بوک، سرفیس، کروم بوک و …)
آموزش نصب ویندوز 11 روی سیستم قدیمی
گفتیم که برای نصب ویندوز 11 باید حداقل سختافزار مورد نیاز را داشته باشیم. بنابراین سیستمهای قدیمی امکان نصب این نسخه از ویندوز را ندارند. اما با استفاده از روشهایی میتوان ویندوز 11 را روی برخی از سیستمهای قدیمی هم نصب و اجرا کرد. البته باید توجه داشته باشیم که حتی اگر ویندوز 11 روی یک سیستم با سختافزار قدیمی نصب شود، ممکن است عملکرد درستی نداشته باشد و در هنگام کار کردن با آن با مشکل مواجه شوید.
به هر حال اگر میخواهید ویندوز 11 را روی سیستم قدیمی خود نصب کنید، باید به عدم پشتیبانی از TPM 2.0 و Secure Boot توجه داشته باشید. این دو ویژگی در اکثر کامپیوترهای شخصی وجود دارند، اما بهطور پیشفرض غیرفعال هستند. برای فعال کردن آنها باید به بایوس (BIOS) کامپیوتر مراجعه کنید. از آنجا که بایوس در کامپیوترهای مختلف ممکن است متفاوت باشد، ما در اینجا یک سری دستورالعملهای کلی را برای فعال کردن دو ویژگی ذکر شده در بایوس مطرح میکنیم. برای ورود به بخش بایوس، همگام راهاندازی سیستم بهطور مکرر کلید F12 یا Del را فشار بزنید. پس از ورود به بخش بایوس میتوانید گزینههای TPM 2.0 و Secure Boot را در زیرمنوی Security پیدا کنید. توجه داشته باشید که در برخی از کامپیوترها، گزینه Secure Boot میتواند در زیرمنوی Boot قرار داشته باشد. پس از فعال کردن دو گزینه ذکر شده، در هنگام خروج از تنظیمات بایوس گزینه Save Changes And Exit را بزنید تا تغییرات شما ذخیره شوند.
بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس لپ تاپ 4 با مک بوک پرو M1 و مک بوک ایر اپل
وقتی تغییرات بایوس را انجام دادید، نوبت به نصب ویندوز میرسد. در ادامه این مقاله که روش نصب ویندوز 11 از روی فلش را بازگو میکنیم، درباره نصب روی کامپیوترهای قدیمی هم توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم کرد.
آموزش روش نصب ویندوز 11 از طریق ویندوز 10
همانطور که گفتیم، یکی از روشهای ساده برای نصب کردن ویندوز 11، ارتقای ویندوز 10 به نسخه 11 است. شما اگر نسخه اورجینال و رسمی ویندوز 10 را روی کامپیوتر یا لپتاپ خود داشته باشید، خیلی راحت میتوانید آن را به ویندوز 11 آپدیت کنید. بنابراین ابتدا سازگاری سختافزار خود را با ویندوز 11 بررسی نمایید و سپس فایل نصب ویندوز را از طریق این لینک دانلود کنید. پس از اتمام دانلود، فایل مربوطه را اجرا کنید و مطابق عکس زیر، روی گزینه Accept And Install کلیک نمایید.
بیشتر بخوانید: برای تعویض یا تعمیر LCD سرفیس پرو چه کار کنیم؟ (با فیلم آموزشی)
نصب ویندوز شامل سه مرحله است که در تصویر زیر هم مشاهده میکنید. باید کمی صبر کنید تا مراحل نصب به اتمام برسند.
در پایان، شما باید سیستم خود را ریاستارت کنید که برای این منظور میتوانید روی دکمه Restart Now کلیک نمایید. پس از راهاندازی مجدد کامپیوتر، میتوانید از ظاهر و امکانات جدید ویندوز 11 لذت ببرید.
آموزش نصب ویندوز 11 روی ویندوز 7
اگر در حال حاضر از نسخههای قدیمیتر ویندوز مانند ویندوز 7 یا 8.1 استفاده میکنید، متاسفانه باید بگوییم که امکان آپدیت مستقیم این نسخهها به ویندوز 11 وجود ندارد. مایکروسافت دیگر از این نسخههای قدیمی پشتیبانی نمیکند و به همین دلیل آپدیت رسمی ویندوز 11 را برای آنها انتشار نمیدهد. اگر شما از ویندوز 7 استفاده میکنید، تنها راه نصب کردن ویندوز 11، پاک کردن ویندوز قبلی و نصب نسخه 11 با استفاده از دیسک یا فلش است. در ادامه این آموزش را ارائه میکنیم.
بیشتر بخوانید: رفع مشکل سیاه شدن صفحه لپ تاپ
آموزش نصب ویندوز 11 از روی فلش
برای اینکه بتوانیم با استفاده از فلش برای نصب ویندوز اقدام کنیم، لازم است که فایل ISO ویندوز 11 را دانلود نماییم و همینطور فلش را «قابل بوت» کنیم. برای دانلود فایل ISO میتوانید به وبسایتهای دانلود فارسی مراجعه کنید. اما برای قابل بوت کردن فلش، از نرمافزاری به نام Rufus استفاده میکنیم. این برنامه را دانلود و نصب کنید و سپس آن را اجرا نمایید. در صفحه اصلی برنامه با تصویر زیر مواجه میشوید. در بخش Device باید فلش را که به کامپیوتر متصل کردهاید، انتخاب نمایید.
در مرحله بعدی مطمئن شوید که گزینه Disk or ISO Image انتخاب شده باشد. بعد روی دکمه SELECT بزنید.
در پنجرهای که باز میشود، فایل ISO ویندوز 11 را انتخاب کنید و دکمه Open را بزنید.
در بخش Image Option گزینه Standard Windows Installation را انتخاب کنید. در بخش Partition Scheme هم باید گزینه GPT انتخاب شود.
در قسمت Format Options بهتر است تنظیمات را تغییری ندهید. در نهایت هم روی دکمه Start بزنید تا فلش قابل بوت شود. توجه کنید که یک پنجره هشدار هم ظاهر میشود که حذف شدن اطلاعات داخل فلش را اعلام میکند. در این پنجره روی OK کلیک کنید.
توضیح در مورد سیستمهای قدیمی: در نسخههای جدید برنامه Rufus این امکان گنجانده شده که بتوانید بررسی پشتیبانی از TPM و Secure Boot را حذف کنید. برای این کار فقط باید در بخش Image Option گزینه (No TPM / No Secure Boot) را انتخاب کنید.
پس از آنکه مراحل قابل بوت کردن فلش به پایان رسید، حالا میتوانید نصب ویندوز 11 از روی فلش را آغاز کنید. برای این کار کافی است فلش به کامپیوتر یا لپتاپ متصل باشد و آن را ریاستارت کنید. به محض روشن شدن صفحه، چند بار کلید ESC یا Del را بزنید تا وارد بایوس شوید. در بایوس به بخش Boot Option مراجعه کنید و در آنجا فلش قابل بوت شده را انتخاب نمایید. پس از چند لحظه، صفحه نصب ویندوز برای شما نمایش داده میشود.
در این صفحه ابتدا زبان ورودی را انتخاب کنید و سپس گزینه Install Now را بزنید. اگر صفحه Activate Windows نمایش داده شد، روی گزینه I Don’t Have a Product Key بزنید. حالا صفحه زیر ظاهر میشود که در آن میتوانید نسخه ویندوز 11 مورد نظر خود را برای نصب انتخاب کنید. ما پیشنهاد میکنیم که Windows 11 Pro را انتخاب نمایید و دکمه Next را بزنید.
در صفحه بعد لایسنس و قوانین کاربری ویندوز 11 را تایید کنید و دوباره دکمه Next را بزنید.
در صفحه بعدی، گزینه دوم را انتخاب کنید و مراحل نصب را ادامه دهید.
حالا نوبت به انتخاب درایو مورد نظر برای نصب ویندوز 11 میرسد. معمولا بهتر است ویندوز را روی اولین درایو، یعنی درایو C نصب نمایید. در همین پنجره میتوانید برای پاک کردن، اضافه کردن و فرمت کردن درایوها نیز اقدام کنید.
در صفحه زیر فقط باید صبر کنید تا مراحل نصب بهطور خودکار انجام شوند. چند بار هم سیستم شما ریاستارت خواهد شد.
پس از اتمام نصب، نوبت به تنظیمات اولیه ویندوز میرسد که در همین مقاله و کمی بالاتر بهطور کامل درباره آنها توضیح دادیم.
نصب ویندوز 11 روی VMware
برنامه VMware که با نام کامل VMware Workstation شناخته میشود، در واقع یک نرمافزار برای ساخت ماشین مجازی در ویندوز است. با استفاده از این برنامه میتوانید ویندوز 11 را روی سیستم خود نصب کنید. پس از دانلود و نصب VMware روی سیستم، در پنجره اصلی برنامه روی گزینه Create a New Virtual Machine کلیک کنید.
در پنجرهای که باز میشود، گزینه Typical (Recommended) را انتخاب کرده و سپس روی Next بزنید.
در مرحله بعد گزینه I Will Install The Operating System Later را انتخاب کرده و دوباره روی Next بزنید.
در صفحه بعدی گزینه Microsoft Windows و همچنین Windows 10 x64 را انتخاب کنید و مراحل را ادامه دهید.
در پنجره بعدی میتوانید نام ماشین مجازی و محل ذخیرهسازی آن را انتخاب کنید. بعد از کلیک روی دکمه Next یک پنجره دیگر باز میشود که در آن باید ظرفیت دیسک ماشین مجازی را انتخاب نمایید. در همین پنجره گزینه Store Virtual Disk As a Single File را هم انتخاب کنید و دکمه Next را بزنید.
در مرحله بعدی رو دکمه Customize Hardware بزنید و به بخش Memory بروید و حداقل 4 گیگابایت رم به ماشین مجازی خود اختصاص دهید. در بخش Processors هم حداقل دو هسته پردازنده را انتخاب نمایید. در بخش CD/DVD/ (SATA) هم گزینه Use ISO Image File را انتخاب کرده و با کلیک روی دکمه Browse، فایل ISO ویندوز 11 را که قصد دارید روی ماشین مجازی نصب کنید، انتخاب نمایید و بعد دکمه Open را بزنید.
بعد باید دکمه Close را بزنید تا ماشین مجازی شما ساخته شود. سپس با زدن روی گزینه Power On This Virtual Machine مطابق تصویر زیر، نصب ویندوز شروع میشود که مراحل نصب نیز دقیقا مشابه چیزی است که بالاتر ذکر کردهایم.
رفع مشکل نصب ویندوز 11
اکثر مشکلاتی که در نصب ویندوز 11 روی سختافزارهای امروزی بهوجود میآیند، مربوط به پشتیبانی از TPM و Secure Boot و همچنین UEFI میشود. ما در ادامه در مورد رفع یکی از رایجترین خطاهایی که موقع نصب کردن ویندوز 11 ممکن است با آن مواجه شوید، بهطور کامل توضیح دادهایم.
نصب ویندوز 11 بدون TPM چگونه است؟
اشاره کردیم که برای نصب ویندوز 11 لازم است که سیستم شما از TPM 2.0 پشتیبانی کند. اما راهی وجود دارد که میتوانید الزام داشتن TPM 2.0 را غیرفعال کنید. البته برای این کار باید تغییراتی را در ریجستری سیستم خود بهوجود آورید که کار کمی حساس است و در صورت اشتباه، ممکن است ویندوز فعلی شما با مشکل مواجه گردد. در ضمن باید بدانید که این روش در مورد نصب ویندوز از روی فلش جواب نمیدهد و فقط در صورتی که میخواهید ویندوز 10 را به نسخه 11 آپدیت کنید، میتوانید از آن استفاده نمایید.
برای شروع کار کلیدهای ترکیبی Shift + F10 را بزنید تا پنجره Command Prompt باز شود. در این پنجره عبارت regedit را تایپ کنید و کلید Enter را بزنید. حالا پنجره Windows Registry Editor برای شما باز میشود. در نوار آدرس، عبارت HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup را بهطور دقیق تایپ کنید و کلید Enter را بزنید.
اکنون میتوانید یک کلید Setup را مشاهده کنید. روی آن راست کلیک کرده و مطابق عکس زیر، مسیر New > Key را دنبال نمایید.
حالا باید نامی را برای آن انتخاب کنید؛ عبارت LabConfig را به عنوان نام وارد کرده و دکمه Enter را بزنید. روی Key جدیدی که ایجاد کردهاید راست کلیک کنید New > DWORD (32-bit) value را انتخاب نمایید. نام آن را BypassTPMCheck بگذارید و داده آن را روی عدد 1 قرار دهید.
همین روند را برای BypassRAMCheck و BypassSecureBootCheck هم دنبال کنید و دادههای آنها را روی 1 قرار دهید.
پنجره مربوطه را ببندید و در پنجره Command Prompt هم عبارت exit را تایپ کنید و کلید Enter را بزنید. حالا به اخطار This PC can’t run Windows 11 بازگردید و روی دکمه برگشت در گوشه بالا سمت چپ کلیک کنید. حالا به راحتی میتوانید ویندوز 11 را نصب نمایید.
روش نصب ویندوز 11 بدون پاک شدن اطلاعات
در صورتی که از نسخه اورجینال ویندوز 10 استفاده میکنید، میتوانید بهطور رایگان به نسخه 11 ارتقا یابید. بعد از انجام آپدیت، تمام اطلاعات و فایلهای شما سر جای خود باقی میمانند و هیچکدام از آنها حذف نمیشوند.
نصب ویندوز 11 با Rufus چگونه است؟
در همین مقاله بهطور مفصل در رابطه با روش نصب ویندوز 11 از طریق فلش و با استفاده از برنامه Rufus توضیح دادیم. البته برنامههای دیگری هم برای قابل بوت کردن فلش وجود دارند، اما Rufus یکی از بهترینها در این زمینه است و توصیه میکنیم که از همین برنامه استفاده نمایید.
سوالات متداول در مورد نصب ویندوز نسل 11
در این مقاله تلاش کردیم تا به آموزش جامع نصب ویندوز 11 کامپیوتر و لپتاپ بپردازیم. در ادامه برخی از متداولترین سوالات کاربران در همین حوزه مطرح شدهاند که بهطور خلاصه به آنها پاسخ میدهیم:
آیا نصب ویندوز نسل 11 با فلش امکان پذیر است؟
یکی از روشهای ساده برای نصب ویندوز 11 از طریق حافظه فلش است. البته فلش باید قابل بوت باشد که با استفاده از برنامه Rufus میتوان این کار را انجام داد.
آیا نصب ویندوز 11 روی سیستم ضعیف امکان دارد؟
مایکروسافت بهطور رسمی حداقل سختافزار مورد نیاز برای نصب نسخه جدید ویندوز را اعلام کرده است. چنانچه سیستم شما دارای سختافزاری پایینتر باشد، بهتر است به سراغ این نسخه نروید.
آیا نصب ویندوز 11 روی ماشین مجازی امکان دارد؟
بله؛ یکی از روشهای نصب کردن ویندوز 11 استفاده از ماشین مجازی و از طریق VMware است که در این مقاله بهطور کامل به آن اشاره کردیم.
آیا نصب ویندوز روی CPU نسل 11 امکان دارد؟
بله؛ پردازندههای نسل 11 اینتل دارای قدرت زیادی هستند و امکان اجرای ویندوز 11 را دارند. حتی نسلهای پایینتر نیز میتوانند برای نصب و اجرای ویندوز 11 مورد استفاده قرار بگیرند.
آیا نصب ویندوز 11 روی سیستم قدیمی امکانپذیر است؟
این مورد به سختافزار سیستم بستگی دارد. چنانچه سیستم دارای حداقل سختافزار مورد نیاز باشد، میتوان ویندوز 11 را روی آن نصب و راهاندازی کرد.
سخن پایانی
نصب ویندوز نسل 11 روی کامپیوترها و لپتاپها، یکی از دغدغههای مهم کاربران است. نسخه جدید سیستم عامل مایکروسافت با تغییرات زیادی همراه بوده و امکانات فوقالعادهای دارد. البته برای نصب و اجرای آن باید سختافزار مورد نیاز را در اختیار داشته باشیم. در این مقاله بهطور کامل به روشهای نصب ویندوز 11 لپ تاپ و کامپیوتر اشاره کردیم و به نکات مهم در این زمینه پرداختیم. امیدواریم مطالب مطرح شده برای شما مفید بوده باشند.