پس از خرید یک لپتاپ جدید یا عوض کردن ویندوز آن، یکی از اولین کارهایی که باید انجام دهیم نصب درایور لپ تاپ است. در این مقاله روشهایی را برای دانلود درایور لپ تاپ و نصب آن به شما معرفی خواهیم کرد.
احتمالا برای شما هم پیش آمده است که بعد از نصب ویندوز روی لپ تاپ، با مشکلاتی مانند قطع شدن صدای لپتاپ یا بهم ریختگی صفحه نمایش مواجه شوید. همچنین ممکن است لپتاپ شما برخی از دستگاههای بیسیم را دیگر شناسایی نکند. در چنین شرایطی نباید نگران شوید، چون این مشکلات به راحتی قابل برطرف شدن هستند. فقط کافی است به دانلود و نصب درایورهای لپ تاپ خود بپردازید. اگر در این زمینه اطلاعات و تجربه کافی ندارید، با مطالعه این مقاله میتوانید با مراحل نصب درایور لپ تاپ بهطور کامل آشنا شوید. پس با ما همراه باشید. شما کاربران عزیز میتوانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز میتوانید از متخصصان ما کمک بگیرید. فقط کافیست با شماره 02188676580 و یا 09120207523 تماس حاصل فرمایید.
درایور چیست؟
قبل از آنکه روش نصب درایورهای لپ تاپ را توضیح بدهیم، بهتر است بدانیم که اصلا درایور چیست و چه کاری انجام میدهد. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم، درایور در واقع یک واسط است که دستورات ما به کامپیوتر و سیستم عامل را دریافت میکند و آنها را برای سختافزارهای کامپیوتری ترجمه مینماید. بنابراین میتوان گفت که درایور یک نرمافزار مخصوص است که به سیستم عامل و سایر نرمافزارهای کامپیوتر میگوید چگونه با سختافزار ارتباط برقرار کنند.
بیشتر بخوانید:مقایسه لپ تاپ با سرفیس از نظر کاربرد و برتری ها
برای مثال وقتی شما یک پرینتر یا همان چاپگر را به کامپیوتر خود متصل میکنید، از آنجایی که این دستگاه کاملا جدید است، باید درایور آن را نصب کنید تا کامپیوتر و نرمافزارهای آن بتوانند نحوه کار کردن با پرینتر را یاد بگیرند. وقتی شما ویندوز نصب میکنید، بسیاری از درایورها همراه با آن نصب میشوند. به همین دلیل نیازی نیست که مثلا برای ماوس یا کیبورد کامپیوتر هم درایور جداگانه نصب کنید. اما برخی از قطعات و دستگاههای جانبی هستند که نیاز به نصب درایور دارند.
درایور لپ تاپ چیست؟
درایورها هم برای کامپیوترهای خانگی (PC) و هم برای لپتاپها وجود دارند. در لپتاپها نیز قطعات مختلفی در کنار یکدیگر کار میکنند که هر کدام از آنها نیاز به یک درایور دارند تا بتوانند بهترین عملکرد خود را ارائه دهند. همانطور که گفتیم، درایورها در واقع یک نوع نرمافزار هستند، اما مانند سایر نرمافزارهایی که میشناسیم، رابط کاربری ندارند و لازم نیست که هر بار پس از روشن کردن کامپیوتر آنها را اجرا کنیم.
برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس و غیره با ما تماس بگیرید.
درایور لپ تاپ کجاست؟
برای اینکه بتوانید به درایورهای یک کامپیوتر دسترسی پیدا کنید و بفهمید که کدام یک از آنها نصب شدهاند و کدام یک را باید نصب کنید، روشهایی وجود دارند که چندان پیچیده نیستند. در مورد کامپیوترهای خانگی، از آنجایی که معمولا هر کدام از قطعات مربوط به یک کمپانی خاص هستند، شما باید به وبسایت اختصاصی همان کمپانی مراجعه کنید و برای دانلود درایور قطعه مورد نظر اقدام نمایید. اما در مورد لپتاپها کار کمی سادهتر است، چون شما فقط به وبسایت کمپانی سازنده لپتاپ مراجعه میکنید و از آنجا میتوانید تمام درایورهای مورد نیاز برای آن را دانلود و نصب نمایید.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل تصویری نصب هارد SSD روی لپ تاپ (برای افراد مبتدی)
همانطور که گفتیم درایورها برای قطعات مختلف لپتاپ باید نصب شوند. به همین دلیل گاهی تا 30 یا 40 درایور مختلف را باید دانلود و نصب نمایید که البته در بیشتر موارد، تعداد درایورها کمتر از این خواهد بود.
آموزش نصب درایور های لپ تاپ
نصب کردن درایورهای لپ تاپ اصلا کار سختی نیست و همه کاربران عادی میتوانند این کار را انجام دهند. قدم اول، دانلود درایور لپ تاپ است که باید برای این کار به وبسایتهای معتبر مراجعه کنید. سپس میتوانید تک تک فایلهای دانلود شده را نصب نمایید. ما در ادامه بهطور کامل روند نصب درایور لپ تاپ را شرح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب ویندوز 11 روی لپتاپ و کامپیوتر با فلش
ترتیب نصب درایور های لپ تاپ چگونه است؟
بسیاری از کمپانیهای سازنده لپتاپ، برای مدلهای مختلف خود یک برنامه خاص را در نظر میگیرند که شما تنها با دانلود آن میتوانید تمام درایورها را بهطور یکجا نصب کنید. یعنی دیگر لازم نیست که درایورها را یکی یکی دانلود کنید و این کار فقط با دانلود و نصب یک برنامه انجام میشود. اما اگر مجبور شدید که درایورهای لپتاپ را بهصورت تک تک دانلود کنید، میتوانید نصب آنها را به ترتیب زیر انجام دهید (البته رعایت این ترتیب همیشه الزامی نیست):
- درایورهای مربوط به مادربورد مانند Motherboard Chipset.
- درایور کارت گرافیک یا VGA.
- درایور کارت شبکه یا Network Interface Card.
- کارت صدا یا Audio که معمولا به همراه درایورهای مادربورد نصب میشود.
- درایورهای لن یا وایرلس (Wireless Network Card یا LAN Adapter).
- درایورهای مربوط به ماوس و کیبورد.
- درایور بلوتوث (Bluetooth).
بیشتر بخوانید: برای تعویض یا تعمیر LCD سرفیس پرو چه کار کنیم؟ (با فیلم آموزشی)
آیا امکان دانلود درایور لپ تاپ وجود دارد؟ چگونه؟
همانطور که کمی بالاتر توضیح دادیم، شما میتوانید برای دانلود درایورهای لپتاپ خود به وبسایت رسمی کمپانی سازنده آن مراجعه کنید و از آنجا آخرین و بهروزترین درایورهای مربوط به لپتاپ را دانلود نمایید. البته وبسایتها و روشهای دیگری هم برای دانلود درایورهای لپتاپ وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش مهمترین ترفندهای مک بوک که حتما باید بدانید
آموزش نصب درایور های لپ تاپ لنوو
برای نصب درایورهای لپتاپ Lenovo باید به صفحه اختصاصی همین بخش در وبسایت لنوو به آدرس support.lenovo.com/us/en مراجعه کنید. با کلیک روی این آدرس وارد صفحهای میشوید که در آنجا باید گزینه PC و سپس View PC Support را کلیک کنید. بعد مدل لپتاپ خود را جستجو کرده و از بین گزینههایی که ظاهر میشوند، مدل دستگاه خودتان را انتخاب نمایید. فقط دقت کنید که دقیقا مدل لپتاپ خود را انتخاب کرده باشید.
دانلود درایور های لپ تاپ لنوو
وقتی صفحه مربوط به لپتاپ مورد نظر شما نمایش داده شد، از بالای صفحه باید روی گزینه Drivers & Software کلیک کنید. حالا باید سیستم عامل مورد نظر را انتخاب کنید تا لیستی از درایورهای لپتاپ متناسب با همان سیستم عامل نمایش داده شود. در نهایت میتوانید تمام درایورها را دانلود نمایید.
بیشتر بخوانید: رفع مشکل سیاه شدن صفحه لپ تاپ
آموزش نصب درایور لپ تاپ اچ پی
برای نصب درایورهای لپ تاپ HP باید وارد آدرس support.hp.com/us-en/drivers شوید و سپس از بین گزینههایی که نمایش داده میشوند، لپتاپ را انتخاب کنید. در کادر جستجو میتوانید مدل لپتاپ خودتان را وارد کنید و بعد از لیستی که نمایش داده میشود، مدل دقیق لپتاپ را انتخاب نمایید.
دانلود درایور لپ تاپ HP
پس از ورود به صفحه لپتاپ مورد نظر خود، باید سیستم عامل را انتخاب کنید تا تمام درایورهای مناسب برای آن لیست شوند. در انتها با کلیک کردن روی دکمه دانلود میتوانید درایورها را دانلود کنید.
بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس لپ تاپ 4 با مک بوک پرو M1 و مک بوک ایر اپل
آموزش نصب درایور های لپ تاپ ایسوس
آدرس رسمی برای دانلود درایورهای لپ تاپ ایسوس از این قرار است: asus.com/us/support/Download-Center که با کلیک روی آن وارد صفحه انتخاب محصول میشوید. مدل لپتاپ خود را در کادر مربوطه بنویسید و کمی منتظر بمانید تا تمام محصولات مرتبط نمایش داده شوند. سپس روی مدل دستگاه خود کلیک کنید تا صفحه مربوط به آن نمایش داده شود.
دانلود درایور های لپ تاپ ایسوس
پس از ورود به صفحه لپتاپ خودتان در وبسایت ایسوس، روی گزینه Driver & Tools کلیک کنید. بعد سیستم عامل را انتخاب نمایید تا لیست درایورهای مورد نیاز لپتاپ نمایش داده شود. سپس با کلیک روی دکمه دانلود، درایورهای را دریافت خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با قطعات داخلی لپ تاپ؛ قطعات سخت افزاری که باید بشناسید
آموزش نصب درایور لپ تاپ دل
نحوه دانلود درایورهای لپ تاپ Dell هم مشابه سایر برندها است. پس از ورود به آدرس dell.com/support/home/en-us/products?app=drivers باید یک کد مخصوص لپتاپ خودتان که Service Tag نامیده میشود را در کادر جستجو وارد کنید. این کد شامل پنج کاراکتر است و معمولا در پشت لپتاپ یا روی جعبه آن درج میشود.
دانلود درایور لپ تاپ دل
پس از وارد کردن کد Service Tag صفحه مربوط به درایورهای لپتاپ شما نمایش داده میشود. در این صفحه لیستی از درایورهای لپتاپ را مشاهده میکنید که میتوانید آنها را با کلیک کردن روی دکمه دانلود، دریافت نمایید.
آموزش نصب و دانلود درایور مک بوک
مکبوکها مانند سایر محصولات کمپانی اپل، دارای سختافزار و سیستم عاملی یکپارچه هستند. این لپتاپهای پرطرفدار همیشه با سیستم عامل مک عرضه شدهاند و به همین دلیل نیازی نیست که روی آنها سیستم عامل جدیدی نصب شود. بنابراین مکبوکها نیازی به دانلود و نصب درایور برای سختافزار خود ندارند. البته گاهی لازم است که آنها را آپدیت کنیم تا از نظر نرمافزاری بهروز شوند.
برای آپدیت کردن مک بوک خود باید وارد صفحه Mac App Store شده و سپس گزینه دانلود را انتخاب کنید. بعد باید روی گزینه Continue کلیک کرده و محل دانلود آپدیتها را روی سیستم خود انتخاب نمایید. دوباره Continue را بزنید و طبق اعلانی که ظاهر میشود، تمام برنامههای باز روی سیستم خود را ببندید. بعد دستگاه شما ریاستارت میشود و آپدیتها شروع به نصب میکنند که این فرآیند حدود 30 دقیقه زمان میبرد.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل ارتقای رم لپ تاپ (سادهترین روش برای انواع لپتاپها)
روش دیگری هم برای آپدیت مک بوک وجود دارد. در این روش اول باید روی منوی Apple کلیک کنید و سپس Software Update را بزنید. حالا صفحهای باز میشود که جدیدترین آپدیتها را به شما نمایش میدهد. در بالای صفحه روی گزینه Update All کلیک کنید و سپس Download And Restart را انتخاب نمایید. پس از دانلود شدن همه آپدیتها، پیغامی جهت ریاستارت شدن سیستم به شما نمایش داده میشود که باید روی گزینه Restart کلیک کنید.
آموزش نصب و دانلود درایور سرفیس
در دستگاههای سرفیس، بسیاری از مشکلات از طریق نصب کردن درایورها برطرف میشوند. برای دانلود و نصب درایور سرفیس روشهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها، استفاده از فایل نصب جامع در قالب msi. است. برای این کار باید به صفحه دانلود درایورهای سرفیس در وبسایت مایکروسافت از طریق این لینک مراجعه کنید. پس از انتخاب سیستم عامل و مدل دستگاه خود، به صفحه دانلود وارد میشوید که باید روی گزینه Download کلیک کنید. بعد فهرستی از آپدیتها برای شما نمایش داده میشود که هر کدام را بخواهید میتوانید انتخاب کنید. بعد روی گزینه Next بزنید. سپس میتوانید فایلهای دانلود را به دو صورت یعنی msi. یا zip. دریافت کنید که برای آسانتر شدن کار بهتر است فرمت msi. را انتخاب نمایید. وقتی دریافت فایل به اتمام رسید، میتوانید به راحتی برای نصب آن روی دستگاه اقدام نمایید.
آموزش نصب و دانلود درایور کروم بوک
همه کروم بوکها دارای سیستم عامل کروم (ChromeOS) هستند. از این نظر میتوان آنها را شبیه مک بوکها دانست، چون نیازی به نصب سیستم عامل جدید روی آنها وجود ندارد و صرفا با آپدیت کردن دستگاه خود میتوانید همیشه آن را بهروز نگه دارید. معمولا آپدیتهای کروم بوک بهطور خودکار در پسزمینه دانلود و نصب میشوند. پس از دانلود شدن یک آپدیت برای کروم بوک، شما اعلانی را دریافت میکنید و باید برای تکمیل مراحل بهروزرسانی دستگاه خود اقدام نمایید.
برای مشاهده اعلانها در کروم بوک، روی قسمت ساعت که در گوشه پایین سمت راست قرار دارد کلیک کنید. چنانچه یک آپدیت دانلود شده برای نصب وجود داشته باشد، آن را مشاهده خواهید کرد. برای اعمال آپدیت باید روی گزینه Restart to Update کلیک نمایید تا مراحل نصب شروع شود.
بیشتر بخوانید: افزایش سرعت مک بوک؛ چطور سرعت لپ تاپ اپل را افزایش دهیم؟
اگر در قسمت اعلانها چیزی مشاهده نمیکنید، میتوانید به بخش تنظیمات دستگاه بروید و با کلیک روی منوی همبرگری، گزینه About Chrome OS را انتخاب کنید. در این بخش روی گزینه Check for Updates بزنید. چنانچه آپدیت جدیدی برای دستگاه شما وجود داشته باشد، فرآیند دانلود شروع خواهد شد. پس از اتمام دانلود میتوانید روی گزینه Restart کلیک کنید تا نصب آپدیت تکمیل شود.
بهترین برنامه نصب درایور لپ تاپ کدام است؟
برخی برنامهها وجود دارند که کامپیوتر یا لپتاپ شما را بهطور کامل اسکن میکنند و آپدیتهای مورد نیاز برای بخشهای مختلف را دانلود مینمایند. این برنامهها بسیار کاربردی هستند و چنانچه نمیخواهید با پیچیدگیهای نصب درایور برای لپتاپ دست و پنجه نرم کنید، استفاده از چنین برنامههایی توصیه میشود. تعداد زیادی از این برنامهها در دسترس هستند که همگی از روش مشابهی استفاده میکنند. ما در این بخش به معرفی پنج مورد از آنها میپردازیم:
1. نرمافزار DriverPack Solution
این برنامه یک ابزار بسیار حرفهای برای دانلود و نصب تمام درایورهای لپتاپ و کامپیوتر است. با استفاده از DriverPack Solution بهراحتی میتوانید تشخیص دهید که کدام درایورهای سیستم شما قدیمی شدهاند و نیاز به آپدیت دارند. چنانچه میخواهید با چند کلیک ساده همه درایورهای مورد نیاز سیستم خود را نصب کنید، پیشنهاد میکنیم از این برنامه استفاده نمایید.
2. نرمافزار IObit Driver Booster
یکی از سریعترین برنامهها برای دانلود و نصب درایورهای ویندوز، IObit Driver Booster نام دارد. این برنامه دارای دیتابیس بسیار بزرگی از درایورهای مختلف است که همه سختافزارهای کامپیوتر را پشتیبانی میکند. از مزایای این برنامه میتوان به امکان برنامهریزی دانلود و همچنین امکان Restore یا بازگردانی پس از نصب درایورها اشاره کرد.
3. نرمافزار Driver Easy
طبق ادعای سازندگان این برنامه، در دیتابیس آن بیش از هشت میلیون درایور مختلف وجود دارند که تعداد قابل توجهی است. با استفاده از Driver Easy میتوانید به سادگی تمام درایورهای قدیمی یا خراب سیستم خود را شناسایی کنید و برای دانلود و نصب آنها اقدام نمایید. این برنامه امکان بکآپ گیری را نیز ارائه میدهد تا در صورت بروز هر گونه مشکلی در فرآیند نصب درایورها، بتوانید آنها را به حالت قبلی بازگردانید.
بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس پرو ۷ با مک بوک پرو
4. نرمافزار Free Driver Scout
برنامه Free Driver Scout یک منبع بزرگ برای دانلود گروهی درایورها به شمار میرود. از طریق این برنامه میتوانید گزینه آپدیت خودکار را برای درایورهای خود فعال کنید تا دیگر نیازی به چک کردن آنها در آینده نباشد. همچنین امکان اسکن کردن درایورها بهصورت دستی و خودکار با استفاده از این برنامه وجود دارد.
5. نرمافزار Driver Talent
یکی از ویژگیهای مثبت برنامه Driver Talent آن است که برخلاف بسیاری از برنامههای مشابه، حجم و تاریخ انتشار درایورها را نمایش میدهد تا برای انتخاب و دانلود آنها با مشکلی مواجه نشوید. این برنامه هم از قابلیت بکآپ گیری و بازگردانی درایورها پشتیبانی میکند.
سوالات متداول درباره نصب درایور لپ تاپ
در این مقاله سعی کردیم تا بهطور کامل درباره نصب درایور لپ تاپ توضیح بدهیم. گفتیم که برای دانلود درایور لپ تاپ باید چه اقداماتی انجام شود. در ادامه به چند مورد از سوالات پرتکرار کاربران در این زمینه بهطور خلاصه پاسخ میدهیم. اگر شما هم سوالی دارید که در متن مقاله پاسخش را نیافتید، حتما آن را با ما در میان بگذارید.
تعمیرات سرفیس تخصص ماست
درایور لپ تاپ چیست؟
درایور لپ تاپ در واقع نوعی نرمافزار است که باعث میشود تا سیستم عامل شما بتواند ارتباط بهتری با قطعات سختافزاری لپتاپ داشته باشد. توضیحات تکمیلی در این زمینه در متن مقاله ارائه شده است.
درایور لپ تاپ کجاست؟
برای مشاهده درایورهای لپ تاپ میتوانید به بخش Device Manager ویندوز مراجعه کنید. در آنجا روی هر کدام از سختافزارها که میخواهید وضعیت درایور آن را مشاهده کنید کلیک نمایید. در پنجره Properties و در زبانه Driver میتوانید وضعیت درایور را ببینید.
آیا امکان دانلود درایور لپ تاپ وجود دارد؟
بله؛ برای دانلود درایورهای لپتاپ میتوانید به وبسایت رسمی کمپانی سازنده لپتاپ مراجعه کنید. در این مقاله برخی از وبسایتها برای دانلود درایور لپتاپ را معرفی کردهایم.
بهترین نرم افزار نصب درایور لپ تاپ کدام است؟
نرمافزارهای متعددی برای نصب درایورهای لپ تاپ وجود دارند که از میان آنها میتوان به DriverPack Solution و IObit Driver Booster و همچنین Driver Easy اشاره کرد.
تعمیرات اپل تخصص ماست
سخن پایانی
برای اینکه لپتاپ شما پس از تعویض ویندوز دارای عملکرد خوبی باشد، باید به نصب درایورهای لپ تاپ بپردازید. همچنین آپدیت کردن درایورها از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مقاله درباره روشهای نصب درایور لپ تاپ صحبت کردیم و گفتیم که برای دانلود درایور لپ تاپ باید چه کار کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مخاطبان «اسپشیال IT» مفید بوده باشد. لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.