مهمترین نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ کدامند؟

5
(2)

اگر نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ را بشناسید، می‌توانید سریع‌تر برای تعمیر یا تعویض باتری لپ تاپ اقدام کنید تا قطعات دیگر دستگاه آسیب کمتری ببینند. در این مطلب مروری بر علائم خرابی باتری لپتاپ خواهیم داشت.

باتری لپ تاپ یکی از مهمترین اجزای این دستگاه‌ است که وظیفه روشن نگه داشتن لپ تاپ را بر عهده دارد. لپ تاپ‌ها دستگاه‌هایی سبک و قابل حمل هستند که مهم‌ترین تفاوت آنها با کامپیوترها، عدم نیاز دائمی به برق و عملکرد مستقل آنهاست. از همین منظر نیز باتری لپ تاپ اهمیت زیادی پیدا می‌کند؛ چراکه خراب شدن باتری باعث می‌شود تا همیشه نیاز به یک پریز برق و اتصال شارژر لپ تاپ به برق داشته باشید. در این مطلب مروری بر نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ و راه‌های جلوگیری از خراب شدن باتری لپ تاپ خواهیم داشت.

شما کاربران عزیز می‌توانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات مک بوک، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز می‌توانید از متخصصان ما کمک بگیرید. فقط کافیست با شماره 02188676580 و یا 09120207523 تماس حاصل فرمایید.

علائم خرابی باتری لپتاپ

علائم خرابی باتری لپتاپ چیست؟

در ادامه مروری بر نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ خواهیم داشت:

داغ شدن لپ تاپ

طبیعی است که لپ تاپ‌ها کمی گرم شوند و به همین دلیل در آنها از فن‌های خنک کننده استفاده می‌شود. اما زمانی که باتری لپ تاپ خراب شده است، سخت‌تر کار می‌کند و در نتیجه موجب حرارت بیشتری نیز می‌شود. در این مواقع عملکرد سخت‌تر لپ تاپ باعث سر و صدای بیشتر فن‌ها نیز می‌شود. پس اگر لپ تاپ کمی گرم باشد طبیعی است، اما اگر به قدری داغ شده که دست شما را می‌سوزاند، عادی نیست و می‌تواند یکی از علائم خرابی باتری لپتاپ باشد. اگر لپ تاپ به قدری داغ شده که نمی‌توانید آن را لمس کنید، سریعا لپ تاپ را خاموش کنید تا قطعات داخلی آن آسیب نبینند. در این صورت بهتر است که دیگر از لپ تاپ استفاده نکنید تا توسط یک تعمیرکار متخصص، مشکل آن عیب‌یابی شود.

شارژ نشدن باتری

یکی دیگر از نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ می‌تواند شارژ نشدن باتری باشد. البته این مورد می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که باید بررسی شوند. اگر از محافظ ولتاژ استفاده می‌ کنید، ممکن است این محافظ مشکل داشته باشد. برای اینکه مطمئن شوید، لپ تاپ را مستقیما به پریز برق بزنید تا ببینید مشکل حل می‌شود یا خیر. دلیل دیگر شارژ نشدن باتری می‌تواند اتصال نادرست باتری اکسترنال به لپ تاپ باشد. باتری را جدا کنید، گرد و خاک روی آن را با یک دستمال خشک پاک کنید و بعد به درستی دوباره آن را به لپ تاپ وصل کنید. اگر همچنان لپ تاپ شارژ نمی‌شود، به احتمال زیاد مشکل از باتری آن است.

خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ

معمولا بعد از اینکه لپ تاپ را به صورت کامل شارژ کردید، حدود ۶ ساعت می‌توانید از آن استفاده کنید. البته چند مورد نیز می‌توانند روی عمر باتری لپ تاپ تاثیرگذار باشند: نور صفحه نمایش، تعداد برنامه‌های در حال اجرا، پخش موسیقی و تماشای ویدیو. با این حال اگر مجبور هستید که مدام لپ تاپ را به شارژ بزنید و باتری آن زود خالی می‌شود، به احتمال زیاد باتری شما مشکل دارد. همچنین اگر لپ تاپ شما به صورت ناگهانی و بدون هیچ هشداری خاموش می‌شود، این مورد هم می‌تواند از علائم خرابی باتری لپتاپ باشد و باید باتری آن را بررسی کنید.

هشدار تعویض باتری لپ تاپ

زمانی که ظرفیت باتری به سطح پایینی برسد، هم در ویندوز و هم در سیستم عامل مک برای شما هشداری نمایش داده می‌شود. در ویندوز ۷ زمانی که ظرفیت باتری به سطح پایینی برسد، روی آیکون باتری یک علامت ضربدر نمایان می‌شود که اگر روی آن کلیک کنید با هشدار Plugged in, not charging. Consider replacing your battery مواجه خواهید شد. در سیستم عامل مک نیز اگر روی آیکون باتری کلیک کنید می‌توانید اطلاعاتی درباره وضعیت باتری مک بوک خود کسب کنید. اگر باتری مشکل داشته باشد، یکی از این سه پیام را خواهید دید: Replace Soon (به زودی باتری را تعویض کنید)، Replace Now (همین حالا باتری را تعویض کنید) و Service Battery (باتری را تعمیر کنید).

مهمترین نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ

همانطور که در قسمت قبلی خواندید، نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ عبارتند از شارژ نشدن باتری، خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ و پایین آمدن عمر باتری لپ تاپ و هشدار تعویض باتری لپ تاپ در ویندوز و سیستم عامل مک.

نحوه تست سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز 10

نحوه تست سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز 10

سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز ۱۰ توسط PowerShell انجام می‌شود. برای تست سلامت باتری لپ تاپ در ویندوز 10 مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا روی آیکون استارت کلیک کنید یا از دکمه‌های میانبر Windows + X استفاده کنید.
  • سپس روی گزینه Windows PowerShell (Admin) کلیک کنید.
  • در این مرحله ممکن است پنجره‌ای باز شود که از شما برای ایجاد تغییراتی روی دستگاه اجازه بخواهد. در این صورت، گزینه Yes را انتخاب کنید.
  • سپس پنجره فرمان یا دستور PowerShell باز می‌شود.
  • در این پنجره عبارت روبرو را بنویسید: powercfg /batteryreport /output “C:\battery-report.html”
  • حالا کلید Enter را بزنید تا سلامت باتری شما تست شود.

برای اینکه به مشخصات باتری لپ تاپ خود دسترسی پیدا کنید می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • فایل اکسپلورر (File Explorer) و سپس درایو C را باز کنید.
  • در همان صفحه می‌توانید گزارش تست سلامت باتری یا Battery Report را پیدا کنید که به صورت یک فایل HTML است. روی آن کلیک کنید تا در مرورگر کامپیوتر شما باز شود.
  • در این گزارش همه اطلاعات مربوط به باتری را می‌توانید پیدا کنید؛ اینکه باتری چه وضعیتی دارد و عمر آن چقدر است.
  • در ابتدای گزارش، اطلاعات اولیه باتری آورده شده است.
  • در بخش Recent Usage می‌توانید به تاریخ‌ها و ساعاتی که لپ تاپ از باتری و برق شهری استفاده کرده است دسترسی داشته باشید.
  • در بخش Battery Usage به تخلیه باتری در سه روز گذشته و در بخش Usage History به تاریخچه کامل مصرف باتری دسترسی خواهید داشت.
  • در بخش Battery Capacity History می‌توانید گزارش ظرفیت باتری را پیدا کنید. اینکه میزان ظرفیت باتری در طول زمان چه تغییراتی داشته است. در این بخش، میزان Design Capacity (ظرفیت اسمی) ظرفیتی که باتری برای ارائه آن طراحی شده است را نشان می‌دهد. ستون Full-Charge Capacity هم ظرفیت فعلی باتری را در حالت شارژ کامل نشان می‌دهد که این میزان در طول زمان کاهش می‌یابد.
  • در انتهای این تست بخش Battery Life Estimates قرار دارد. این قسمت مدت زمانی را نشان می‌دهد که باتری بر اساس ظرفیت اسمی خود باید بتواند شارژ نگه دارد.

اگر در درایو C فایل گزارش باتری را ‍پیدا نکردید، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • در نوار پایین صفحه (کنار گزینه Start) عبارت Command Prompt را سرچ کنید تا برنامه‌اش را پیدا کنید. روی Command Prompt کلیک راست کرده و گزینه Run As Administrator را انتخاب کنید.
  • در پنجره فرمانی که باز می‌شود، عبارت powercfg /batteryreport را تایپ کنید و سپس دکمه Enter را بزنید.
  • فایل گزارش باتری در آدرسی که در همان صفحه نوشته می‌شود ذخیره شده و حالا می‌توانید به راحتی سلامت باتری خود را تست کنید.

خراب شدن باتری لپ تاپ

راه های جلوگیری از خراب شدن باتری لپ تاپ

اگر لپ تاپ را برای مدت طولانی به شارژر وصل کنید، باتری شما خراب خواهد شد. بهتر است شارژ لپ تاپ را بین ۲۰ تا ۹۰ درصد نگه دارید. یعنی زمانی که به ۹۰٪ رسید، شارژر را جدا کنید و وقتی که نزدیک ۲۰٪ شد لپ تاپ را به شارژر متصل کنید. اما چند راهکار برای بالا بردن عمر باتری لپ تاپ وجود دارند که عبارتند از:

  • سلامت باتری را مدام چک کنید.
  • برنامه‌هایی که مصرف بالایی دارند را باز نگذارید.
  • رم سیستم را چک کنید. هرچه سریع‌تر به اطلاعات دسترسی پیدا کنید، باتری کمتری مصرف می‌شود.
  • در مرورگر تب‌هایی که استفاده نمی‌کنید را ببندید.
  • از خالی شدن باتری جلوگیری کنید.
  • لپ تاپ را خنک نگه دارید.
  • دستگاه‌هایی که از طریق USB به لپ تاپ متصل هستند را جدا کنید.
  • درایور دستگاه را از CD یا DVD خالی کنید.
  • روشنایی صفحه نمایش را کاهش دهید.
  • اسپیکرها را بی صدا کنید.
  • نمایش Screen Saver را قطع کنید.
  • از Hibernate به جای Sleep استفاده کنید.
  • از آداپتور سالم استفاده کنید.
  • و …

بعد از تشخیص خرابی باتری لپ تاپ چگونه آن را تعویض کنیم؟

دقت داشته باشید که تعویض یا تعمیر باتری لپ تاپ یک کار تخصصی است و خودتان نمی‌توانید آن را انجام دهید. با مراجعه به تعمیرکاران متخصص می‌توانید به راحتی برای تعمیر یا تعویض باتری لپ تاپ اقدام کنید. یکی از این متخصصان حرفه‌ای، تیم آی تی اسپشیال محسوب می‌شود که خدمات مختلفی ارائه می‌کنند.

ارتباط با آی تی اسپشیال برای تعویض باتری لپ تاپ

آی تی اسپشیال انواع خدمات مربوط به لپ تاپ‌های برندهای مختلف را ارائه می‌کند؛ از فروش قطعات اپل، سرفیس و لپ تاپ‌های برندهای دیگر گرفته تا تعمیر انواع دستگاه‌ها. برای ارتباط با آی تی اسپشیال می‌توانید از طریق شماره‌های 02188676580 و 09120207523 با کارشناسان متخصص صحبت کنید و بر اساس مشاوره آنها برای تعمیر لپ تاپ خود اقدام نمایید.

تشخیص خرابی باتری لپ تاپ

سوالات متداول درباره خرابی باتری لپ تاپ

در این قسمت با سوالات متداول درباره نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ همراه شما خواهیم بود.

بارزترین علائم خرابی باتری لپ تاپ کدامند؟

مهمترین علائم خرابی باتری لپتاپ عبارتند از شارژ نشدن باتری، خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ و پایین آمدن عمر باتری لپ تاپ و هشدار تعویض باتری لپ تاپ در ویندوز و سیستم عامل مک.

سخن پایانی

در این مطلب در ابتدا مروری بر نشانه‌ های خرابی باتری لپ تاپ داشتیم و سپس نگاهی به راه‌های جلوگیری از خراب شدن باتری لپ تاپ انداختیم. برای تعمیر یا تعویض باتری لپ تاپ حتما از متخصصان این حرفه کمک بگیرید. مجموعه آی تی اسپشیال با مشاوران حرفه‌ای خود آماده خدمات‌رسانی به شما عزیزان در زمینه تعمیر لپ تاپ‌های برندهای مختلف و فروش قطعات آنهاست.

این مطلب چقدر مفید بود؟

با کلیک روی ستاره‌ها به این مطلب نمره بدهید!

میانگین نمرات 5 / 5. تعداد رای: 2

اولین فردی باشید که به این مطلب رای می‌دهد.