با قابلیت‌های جدید ویندوز 12 آشنا شوید

ویندوز 12
5
(1)

هنوز هیچ‌گونه اخبار رسمی از مایکروسافت منتشر نشده است، اما به نظر می‌رسد که در سال 2024 شاهد انتشار ویندوز 12 با کلی ویژگی جدید باشیم.

ویندوز 10 در ابتدا به عنوان «آخرین نسخه ویندوز» معرفی می‌شد و مایکروسافت به‌جای عرضه نسخه جدید، قصد داشت فقط به به‌روزرسانی‌های منظم اکتفا کند. با این حال، همه چیز با شایعه ویندوز 11 تغییر کرد، که در عرض چند هفته از شایعه به رونمایی رسمی تبدیل شد. لغو ویندوز 10 ایکس بر تصمیم مایکروسافت تأثیر گذاشت، اما این شرکت به وضوح برای مدتی روی یک سیستم عامل جدید کار می‌کرد. حال بعد از گذشت 2 سال از انتشار ویندوز 11، به نظر می‌رسد که این شرکت در حال تغییر چرخه به روزرسانی سه ساله برای نسخه‌های اصلی ویندوز است، به این معنی که ویندوز 12 به زودی در سال آینده معرفی خواهد شد. در حالی که هیچ چیزی توسط مایکروسافت تایید نشده است، شایعات زیادی حول ویندوز جدید وجود دارد. در اینجا به مرور اطلاعاتی خواهیم پرداخت که تا کنون از ویندوز 12 به دست آورده‌ایم.

شما کاربران عزیز می‌توانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز می‌توانید از متخصصان ما کمک بگیرید. فقط کافیست با شماره 02188676580 و یا 09120207523 تماس حاصل فرمایید.

معرفی اجمالی سیستم عامل Windows 12

ویندوز 12 یک نسخه جدید برای سیستم عامل ویندوز است که انتظار می‌رود در سال 2024 منتشر شود، اگرچه هیچ تأیید رسمی از سوی مایکروسافت وجود ندارد. برخی از ویژگی‌های احتمالی این ویندوز عبارتند از: بهبود رابط کاربری، پشتیبانی بهتر از برنامه اندروید، هوش مصنوعی و افزایش اتکا به Settings app. البته هنوز نمی‌توانیم تأیید کنیم که ویندوز 12 سال آینده منتشر می‌شود. نه ازین لحاظ که مایکروسافت حرکت ویندوز 10 را انجام دهد و همانطور که از نسخه 8 به 10، آپدیت شد، از 11 هم به 13 ارتقا پیدا کند، اصلاً مطمئن نیستیم که ویندوز جدیدی وجود دارد یا خیر.

با توجه به این نکته، شاید حتی ویندوز 12 نامی نباشد که مایکروسافت برنامه‌اش را دارد (مثل XP و Vista)، اما فعلاً به همین اسم پایبند خواهیم بود. اسامی رمزی که برای این نسخه از ویندوز شنیده‌ایم عبارتند از Hudson Valley و Next Valley. تمام حدس و گمانه‌زنی‌ها بر اساس شایعاتی مبنی بر ارتقای ویندوز شکل گرفته‌اند. در فوریه 2022، کمتر از شش ماه پس از اولین باری که ویندوز 11 در دسترس عموم قرار گرفت، یک وب سایت آلمانی Deskmodder.de اشاراتی داشت که مایکروسافت کار بر روی ویندوز 12 را آغاز خواهد کرد.

سیستم عامل Windows 12

سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 12

در سیستم سخت افزاری مورد نیاز ویندوز 12 و برای پشتیبانی از رایانه‌های قدیمی‌تر، بعید است مایکروسافت سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری را پیش بگیرد. الزام TPM (ماژول پلتفرم مورد اعتماد) مطمئناً همچنان وجود خواهد داشت، زیرا مایکروسافت به امنیت رایانه‌های ویندوز اهمیت زیادی می‌دهد. در حال حاضر نمی‌توانیم به طور قطع بگوییم، اما احتمالاً اگر دستگاه فعلی شما ویندوز 11 را اجرا می‌کند، به خوبی از ویندوز 12 نیز پشتیبانی خواهد کرد.

بهتر است بخوانید:  پس از ریختن آب روی لپ‌ تاپ چه کار کنیم؟

در ادامه مشخصات سیستم مورد نیاز برای دریافت ویندوز ۱۲ را مشاهده می‌کنید:

  • حداقل ۴ گیگابایت حافظه رم
  • TPM 2.0
  • حداقل ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی
  • پردازنده ۶۴ بیت با سرعت حداقل ۱ گیگاهرتز
  • نمایشگر: 8 بیت در هر کانال رنگی با حداقل وضوح 720p و عرض بیش از 9 اینچ
  • پشتیبانی از Secure Boot (بوت امن) در سیستم‌عامل با استفاده از UEFI
  • API گرافیکی DirectX 12 یا بالاتر و درایور کارت گرافیک سازگار با WDDM

ویژگی‌های جدید ویندوز 12

ویژگی‌های جدید ویندوز 12 کدامند؟

ویندوز 12 قرار است مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید، بهبودها، به روز‌رسانی ویژگی‌های موجود و تغییرات بصری مختلف را معرفی کند. در ادامه به مرور تعدادی از این ویژگی‌ها خواهیم پرداخت.

رابط کاربری دسکتاپ جدید ویندوز 12

با ویندوز 12، یک رابط کاربری دسکتاپ کاملاً جدید منتشر خواهد شد که پیش از این در هیچ دمو یا نسخه آزمایشی دیده نشده بود. رابط کاربری جدید دارای یک نوار وظیفه شناور و مشابه با نوار وضعیتی است که پیش از این در macOS دیده بودیم ولی این بار در بالای صفحه جای خواهد گرفت.

ادغام عمیق تر هوش مصنوعی با ویندوز 12

مایکروسافت به صورت واضح نشان داده که علاقه وافری به هوش مصنوعی دارد. در همین راستا ویندوز 12 می‌تواند نقطه اوج تلاقی این علاقه با بزرگترین محصول این شرکت باشد. همانطور که می‌‎دانید مایکروسافت کمک قابل توجهی به OpenAI کرده است. در نتیجه، انتظار داریم که پتانسیل سطح بالای فناوری‌هایی مانند ChatGPT و DALL-E 2 را برای اولین بار به صورت بومی و کاربردی در ویندزو 12 ببینیم. همچنین احتمال می‌رود مضاف بر دو فناوری فوق، مایکروسافت بسیاری از فناوری‌های دیگر OpenAI را در ویندوز 12 قرار دهد.

بهبود Windows Explorer، Notepad و File Explorer

مایکروسافت پیش از این در به‌روزرسانی‌های قبلی ویندوز امکان گنجاندن برگه‌ها در Windows Explorer را میسر کرده است. این پشتیبانی از تب برای Notepads نیز توسط یک کارمند مایکروسافت فاش شده است. راه‌اندازی چندین پنجره Notepad به طور همزمان امکان‌پذیر خواهد بود که به کاربران امکان می‌دهد فایل‌های متنی مختلف را همزمان ویرایش کنند. مایکروسافت همچنین در حال به‌روز‌رسانی فایل اکسپلورر ویندوز با تعدادی ویژگی جدید است.

ساختاری ماژولار، مدرن و قابل سفارشی‌سازی به لطف پروژه جدید CorePC

مایکروسافت در سال‌های نه چندان دور پروژه‌ای با عنوان Windows Core OS را دنبال می‌کرد که باعث می‌شد ویندوز 10 ساختاری ماژولار، مدرن و سبک‌تر پیدا کند و همچنین امکان انتشار بروزرسانی برای آن نیز ساده‌تر شود. قرار بود با استفاده از این پروژه سیستم عامل جدیدی با عنوان ویندوز 10X منتشر شود که مایکروسافت بنا به دلایلی نامعلوم آن را متوقف کرد. اما گزارشات جدید نشان می‌دهند که مایکروسافت این پرژوه را متوقف نکرده و توسعه آن در طی این سال‌ها ادامه داشته است.

گزارشی که از سوی سایت Windows Central منتشر شد، نشان می‌دهد که مایکروسافت هم اکنون مشغول کار بر روی پروژه جدیدی با عنوان CorePC است که موجب می‌شود سیستم عامل ویندوز 12 دارای ساختاری ماژولار و مدرن باشد. در این گزارش آمده است که در ساختار پروژه CorePC از بسیاری از دستاوردهای پروژه Windows Core OS استفاده شده و یکی از مهم‌ترین اهداف این پروژه سازگاری برنامه‌های مبتنی بر Win32 با این ساختار مدرن و ماژولار است.

بهتر است بخوانید:  دلیل بوت نشدن مک بوک اپل چیست؟ (به‌همراه روش حل مشکل)

عیب‌یابی و بروزرسانی سریع و امن با استفاده از پارتیشن‌های مختلف

به لطف پروژه CorePC ویندوز 12 می‌تواند دارای قابلیت جدید و مهم دیگری نیز باشد. این پروژه سبب می‌شود که ویندوز 12 بتواند سریع‌تر و امن‌تر از گذشته بروزرسانی‌های خود را دریافت کند. قرار است این کار با استفاده از پارتیشن‌های فقط خواندنی (Read-Only) صورت بگیرد که توسط کاربران و همچنین دیگر برنامه‌ها قابل دسترسی نیست. این ساختار شباهت زیادی به سیستم‌های عامل iPadOS، اندروید و CoreOS دارد.

برخلاف ویندوز 11 و نسخه‌های پیشین این سیستم عامل که اطلاعات مورد نیاز خود را بر روی یک پارتیشن قابل دسترس و حاوی فایل‌های سیستمی، اطلاعات کاربران و همچنین برنامه‌های مختلف قرار می‌دهند، پروژه CorePC ویندوز 12 را بر روی پارتیشن‌های مختلفی نصب می‌کند. این موضوع سبب می‌شود که امکان عیب‌یابی، بازیابی و Restore این سیستم عامل بهتر از قبل وجود داشته باشد. این ساختار نیز شباهت زیادی به ساختار کروم بوک‌ها دارد.

مایکروسافت قصد دارد با ایجاد این ساختار ماژولار از ویندوز 12 رقابت بهتری را با دستگاه‌های کروم‌ بوک ایجاد کند. این نسخه از ویندوز 12 به صورت اختصاصی تنها قادر است مرورگر Edge، برنامه‌های تحت وب، برنامه‌های آفیس و همچنین برنامه‌های اندرویدی را به اجرا درآورد. هدف از تولید این نسخه از ویندوز 12 استفاده از آن در لپ‌‌تاپ‌ها و سیستم‌های خانگی پایین‌رده است که قرار است با هدف آموزش مورد استفاده قرار بگیرد. ویندوز 12 چیزی در حدود 60 تا 75 درصد از ویندوز 11 کم حجم‌تر است. گفته می‌‌شود این نسخه از ویندوز در مرحله آماده‌سازی است و هم اکنون توسط مایکروسافت تست می‌شود.

موتور هوش مصنوعی قدرتمند با قابلیت بهینه‌سازی گسترده

در قابلیت دیگر، مایکروسافت قصد دارد ویندوز 12 را به یک سیستم هوش مصنوعی قدرتمند مجهز کند. این سیستم عامل می‌تواند سیستم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ویندوز 12 را به صورت خودکار در وضعیتی بهینه قرار دهد. ویندوز 12 به لطف این قابلیت قادر است بنا به نحوه استفاده کاربران یک سرویس یا برنامه را به صورت خودکار به اجرا درآورد. مایکروسافت پیش از این اعلام کرده بود که قصد دارد در سال 2024 میلادی از هوش مصنوعی در قابلیت‌ها و محصولات مختلف خود استفاده فراوانی کند. باید دید این قابلیت‌های جدید به دستیار هوشمند کورتانا نیز اضافه خواهند شد یا خیر؟

ویندوز 12

قابلیت‌هایی که انتظار داریم در ویندوز 12 ببینیم

در حالی که ویندوز 11 سیستم عاملی محبوب است، قطعاً کارهای زیادی وجود دارد که مایکروسافت می‌تواند برای بهبود آن انجام دهد. برخی از مواردی که با انتشار و معرفی ویندوز 12 انتظار داریم، عبارتند از:

آپدیت یکپارچه

مایکروسافت می‌تواند از کروم‌بوک و اندروید درس بگیرد که بروزرسانی‌های یکپارچه‌ای را ارائه می‌دهند و بیشتر تغییرات در پس زمینه، انجام می‌شوند. موقعی که شما نیاز به راه‌اندازی مجدد دارید، تقریباً یک ریبوت استاندارد وجود دارد که در آن رایانه شما با نصب به‌روزرسانی جدید، پشتیبان‌گیری می‌شود.

بهبود ویجت‌ها

ما گزینه‌های سفارشی سازی بیشتری را برای صفحه ویجت‌ها می‌خواهیم. کاربران باید بتوانند فید اخبار را به طور کامل، غیرفعال کنند و از برد منحصراً برای ویجت‌ها استفاده کنند تا به جای یه صفحه درهم و شلوغ، واقعاً برای آن‌‌ها مفید باشد.

بهتر است بخوانید:  ارتقا هارد در سرفیس surface

سفارشی سازی منوی استارت پیشرفته

داشتن یک منوی Start با قابلیت تغییر سایز برای جا دادن همه آیکون‌ها و برنامه‌های مورد نظرتان مانند ویندوز 10، مزیت‌های زیادی داشت و کاربران خواهان بازگشت این قابلیت هستند. همچنین بهتر است بر روی تعداد ردیف‌ آیتم‌های پین شده (Pinned) و توصیه شده (Recommended) که می‌خواهیم ببینیم، کنترل دقیق‌تری داشته باشیم و منوی استارت را بر روی چیزهایی که مفیدتر هستند، متمرکز کنیم.

تصاویر پس زمینه متحرک (Live wallpapers)

لایو والپیپرها، مدت‌هاست که یکی از ویژگی‌های برخی از سیستم عامل‌ها مانند اندروید یا مک بوده‌اند، اما ویندوز 11 این گزینه را ارائه نمی‌کند. برنامه‌های زیادی وجود دارند که تصاویر پس زمینه متحرک را برای ویندوز 11 ارائه می‌دهند اما چقدر خوب می‌شود اگر ویندوز 12 این قابلیت را به صورت پیش فرض با چند تصویر انیمیشنی، ارائه کند.

یکپارچه‌سازی تنظیمات و کنترل پنل

مایکروسافت از زمان عرضه ویندوز 10 (و تا حدودی حتی ویندوز 8)، روی انتقال تنظیمات از Control Panel به Settings کار کرده است اما این پروسه هنوز هم جای کار دارد. در ویندوز 11، هنوز هم بسیاری از تنظیمات پیچیده‌تر، نیازمند باز کردن کنترل پنل هستند و این موضوع واقعاً انسجام زبان طراحی را از بین می‌برد. اگر مایکروسافت بتواند ویندوز 12 را در حالتی کاملتر نسبت به نسخه‌های قبلی معرفی و عرضه کند، ایده‌آل خواهد شد.

آسان‌تر کردن نحوه حذف برنامه‌ها

مایکروسافت استور برای اولین بار، توسط ویندوز 8 معرفی شد. در حالی که در آن زمان، چندان محبوب نبود، یک مزیت بزرگ داشت. برنامه‌های فروشگاه مایکروسافت بسته‌بندی شده بودند، به این معنی که می‌توان آن‌ها را به صورت یکپارچه نصب و حذف کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی دکمه Uninstall کلیک کنید و برنامه به سادگی از رایانه شما، حذف می‌شود.

در حالی که این تجربه هنوز هم برای اکثر برنامه‌های فروشگاه صدق می‌کند و مایکروسافت برنامه‌های بسته‌بندی شده MSIX را نیز معرفی کرده است که شما می‌توانید به صورت تئوری آن‌ها را از هر کجای اینترنت دانلود کنید، اکثر برنامه‌ها هنوز از این فرمت بسته‌بندی استفاده نمی‌کنند و با نصب‌کننده‌های سفارشی عرضه می‌شوند و به Custom Uninstallers، نیاز دارند. عالی می‌شود اگر مایکروسافت بتواند تجربه‌ی یکپارچه و بی‌نقصی را ارائه دهد که واقعا جهانی باشد و برای همه برنامه‌ها، کاربرد داشته باشد.

دانلود ویندوز 12

سخن پایانی

پتانسیل بالای ویندوز 12 هیجان زیادی را در بین علاقه‌مندان فناوری ایجاد کرده است. در حالی که مایکروسافت هنوز در مورد تاریخ انتشار، ویژگی‌ها و حتی نام ویندوز جدید، هیچ چیز رسمی اعلام نکرده است، ما می‌توانیم بر اساس نظرات، لیک‌ها و شایعات، ویژگی‌ها و تغییرات آتی را حدس بزنیم. انتظار می‌رود ویندوز 12 طیف وسیعی از ویژگی‌ها و پیشرفت‌های جدید را نسبت به نسخه قبلی خود، ویندوز 11 ارائه دهد. چه یک کاربر مبتدی باشید چه حرفه‌ای، ویندوز 12 جذاب به نظر می‌رسد. پس باید منتظر یک تجربه محاسباتی کارآمدتر و همه‌جانبه‌تر بود. برای اخبار جدید با سایت اسپشیال آی تی همراه باشید تا شما را در جریان هر تحول جدیدی قرار دهیم.

این مطلب چقدر مفید بود؟

با کلیک روی ستاره‌ها به این مطلب نمره بدهید!

میانگین نمرات 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین فردی باشید که به این مطلب رای می‌دهد.