آشنایی با قطعات داخلی لپ تاپ؛ قطعات سخت افزاری که باید بشناسید

قطعات داخلی لپ تاپ
5
(2)

قطعات سخت افزاری لپ تاپ به قطعات قابل لمس و مشاهده آن گفته می‌شود. این قطعات داخلی لپ تاپ با کمک نرم‌افزارها، عملیات‌ مختلف را انجام داده و به تنهایی قادر به کار نیستند.

سخت افزار لپ تاپ یا کامپیوتر به همه اجزای الکترونیکی کامپیوترها گفته می‌شود که قابل ‌لمس باشند. این قطعات داخلی لپ تاپ و کامپیوتر، به‌تنهایی قادر به انجام کار نبوده و به‌منظور انجام عملیات کامپیوتری، نیاز به برنامه‌های کامپیوتری طراحی ‌شده دارند. در طی سالیان، کمپانی‌های سازنده این قطعات، تمام تلاش خود را برای ارتقای آن‌ها کرده‌اند. در نتیجه امروزه ما در لپ تاپ و کامپیوترهای حرفه‌ای، باکیفیت‌ترین قطعات را داریم. به‌طور کلی کارت گرافیک، پردازنده، مادربرد، رم، هارد و صفحه نمایش را می‌توان از جمله اجزای اصلی یک لپ تاپ دانست. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم تا شما را با مهم‌ترین قطعات سخت افزاری لپ تاپ آشنا کنیم. همچنین به شما می‌آموزیم که چگونه مشخصات سخت افزار لپ تاپ خود را مورد بررسی قرار دهید. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. شما کاربران عزیز می‌توانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز می‌توانید از متخصصان ما کمک بگیرید.

قطعه سخت افزاری چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم شما را با قطعات سخت افزاری لپ تاپ آشنا کنیم، خوب است تعریفی در مورد سخت افزار داشته باشیم. به‌طورکلی سخت افزار به تمام قطعات الكترونيکی و الكترومكانيكی لپ تاپ یا کامپیوتر گفته می‌شود. به بیانی دیگر، سخت‌افزار یا Hardware قطعات قابل‌لمس کامپیوتر یا لپ تاپ هستند. البته خوب است بدانید که این قطعات داخلی لپ تاپ یا کامپیوتر، به‌تنهایی قادر به انجام کارها نبوده و برای به کار افتادن، نیاز به نرم‌افزار یا برنامه‌ها دارند. در این مقاله شما با مهم‌ترین سخت‌افزارهای لپ تاپ به‌خوبی آشنا خواهید شد.

بیشتر بخوانید: رفع مشکل سیاه شدن صفحه لپ تاپ

مشخصات سخت افزاری لپ تاپ

چگونه مشخصات سخت افزاری لپ تاپ خود را چک کنیم؟

اگر یک لپ تاپ خریداری کرده‌اید، قطعا روی فاکتور و یا دفترچه مخصوصی، مشخصات قطعات سخت افزاری لپ تاپ به شما معرفی خواهد شد. اما تصور کنید که به چنین راهنمایی دسترسی ندارید و یا اینکه به‌طورکلی دوست دارید مشخصات قطعات داخلی لپ تاپ خود را بار دیگر مورد بررسی قرار دهید. برای این کار شما می‌توانید از دو طریق به‌خوبی به جواب سوال‌هایتان برسید. ما در اینجا به هر دو روش اشاره‌ کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید:مقایسه لپ تاپ با سرفیس از نظر کاربرد و برتری ها

روش اول

روش اول را می‌توان روش راحت‌تر و دم‌دستی‌تر دانست. در این روش شما باید این مراحل را طی کنید:

  1. ابتدا روی آیکون This PC در صفحه اصلی لپ تاپ، راست کلیک کنید.
  2. روی آخرین گزینه‌ای که نمایش داده می‌شود، یعنی گزینه Properties کلیک کنید.
  3. اکنون پنجره System باز خواهد شد و شما در این قسمت می‌توانید مشخصات قطعات را مشاهده کنید.
بهتر است بخوانید:  ارتقا رم و هارد در لپ تاپ های اپل (مک بوک)

بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس لپ تاپ 4 با مک بوک پرو M1 و مک بوک ایر اپل

روش دوم

روش دوم از طریق برنامه‌ای به نام dxdiag است که در خود ویندوز وجود دارد. در این روش شما باید این مراحل را طی کنید:

  1. ابتدا کافی است کلیدهای ترکیبی Windows + R را فشار داده و سپس از روی صفحه‌کلید برنامه Run را اجرا کنید.
  2. سپس در کادری که در جلوی گزینه Open وجود دارد، عبارت dxdiag را وارد کرده و روی گزینه OK کلیک کنید.
  3. اکنون پنجره DirectX Diagnostic Tool برای شما باز می‌شود. شما در سربرگ System این پنجره، می‌توانید مشخصات اصلی کامپیوتر و لپ تاپ خود را مشاهده کنید.
  4. در همین قسمت، از سربرگ Display می‌توانید به اطلاعات گرافیکی سیستم خود دسترسی پیدا کنید.

انواع قطعات داخلی لپ تاپ

زمانی که با لپ تاپ خود کار می‌کنید، هم‌زمان مجموعه‌ای از سخت افزار، با کمک نرم‌افزارهای خاصی در حال انجام عملیات مدنظرتان هستند. اگرچه قطعات سخت افزاری لپ تاپ بسیار زیاد هستند و نام بردن همه آن‌ها سخت است، اما برخی از آن‌ها اهمیت بسیار زیادی داشته و البته نام‌آشناتر هستند. در ادامه این مقاله سعی کردیم تا شما را با برخی از مهم‌ترین قطعات داخلی لپ تاپ آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: دانلود و نحوه نصب درایورهای لپ تاپ (مک بوک، سرفیس، کروم بوک و …)

معرفی اجزای سخت افزاری لپ تاپ

در قسمت‌های قبل این مقاله با معنای سخت افزار آشنا شدید. سخت افزار لپ تاپ همان قطعات داخلی لپ تاپ هستند که می‌توان آن‌ها را لمس کرد. ازجمله مهم‌ترین قطعات لپ تاپ عبارت‌اند از: CPU، کارت گرافيک یا VGA، مادربرد (Motherboard)، رم، صفحه نمایش، وبکم، اسپیکر و غیره.

برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس و غیره با ما تماس بگیرید.

CPU در سخت افزار لپ تاپ

CPU در سخت افزار لپ تاپ

یکی از مهم‌ترین قطعات سخت افزاری لپ تاپ را می‌توان CPU لپ تاپ دانست. این کلمه مخفف عبارت (Central Processor Unit) بوده که به معنای واحد پردازش مرکزی است. CPU  در حقیقت مغز لپ تاپ به شمار می‌رود. مديريت کليه مراحل پردازش داده‌ها بر عهده این تراشه است که روی برد اصلی لپ تاپ یا همان مادربرد قرار دارد.

بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس پرو 7 با مک بوک پرو

جالب است بدانید که امروزه با پيشرفت تکنولوژی و علم نانو، دانشمندان موفق به طراحی دو يا چند هسته CPU در همان مقياس شده‌اند. در این حالت، امکان پردازش موازی ميان هسته‌های CPU امکان‌پذیر می‌شود.

کارت گرافيک یا VGA؛ یکی از مهم ترین اجزای لپ تاپ

کارت گرافيک یا VGA؛ یکی از مهم ترین اجزای لپ تاپ

یکی دیگر از قطعات سخت افزاری لپ تاپ که اهمیت بالایی دارد، کارت گرافيک یا VGA لپ تاپ است. وظيفه پردازش تصويری و ارتباط با نمايشگر بر عهده کارت گرافيک است. این قطعه در حقیقت اطلاعات پردازنده را برای نمايش در صفحه نمايش لپ تاپ یا کامپیوتر، آماده می‌کند. خوب است بدانید هر چه قدرت و حافظه بيشتر باشد، تصوير باکیفیت‌تری خواهيد داشت. تمام کارت گرافیگ ها در قسمت حافظه خود، سلول‌های تصويری دارند. کارت گرافیک لپ تاپ این سلول‌ها را برای نمايش در صفحه مانيتور برای چند لحظه در خود ذخيره می‌کند. اين حافظه که Ram کارت گرافيک محسوب می‌شود، هر چه فضای ذخیره بيشتری داشته باشد، تعداد بيشتری سلول تصويری در خود ذخيره خواهد کرد. خوب است بدانید که از بین کمپانی‌های تولیدکننده قطعات داخلی لپ تاپ در حال حاضر سه شرکت Intel و AMD  و  NVidiaتولیدکننده کارت گرافيک هستند.

بهتر است بخوانید:  مقایسه سرفیس پرو 7 با مک بوک پرو

بیشتر بخوانید: افزایش سرعت مک بوک؛ چطور سرعت لپ تاپ اپل را افزایش دهیم؟

مادربرد (Motherboard) در سخت افزار لپ تاپ

مادربرد (Motherboard) در سخت افزار لپ تاپ

مادربرد (Motherboard) یکی دیگر از قطعات سخت افزاری لپ تاپ است که بیشتر افراد نام آن را شنیده‌اند. از نام این قطعه می‌توانید بفهمید که مادر تمام بوردهای سخت افزاری به شمار می‌رود. جالب است بدانید که مادربرد اصلی‌ترین بخش یک کامپیوتر محسوب می‌شود. کار اصلی مادربرد را می‌توان کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمت‌های دیگر دانست. به زبانی ساده‌تر باید بگوییم که ارتباط بین قطعات داخلی لپ تاپ و کامپیوتر بر عهده مادربرد بوده و مانند یک پل برای انتقال داده‌ها عمل می‌کند. دقت کنید که اگر به هر دلیلی مادربرد لپ تاپ شما آسیب ببیند، این آسیب به‌عنوان شدیدترین آسیب در لپ تاپ شناخته‌شده و ممکن است غیرقابل‌جبران باشد و یا هزینه بسیار زیادی برایتان به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب ویندوز 11 روی لپتاپ و کامپیوتر با فلش

رم لپ تاپ

رم لپ تاپ

همه ما با واژه رم آشنایی داریم. قطعا انواع رم را در جاهای مختلف استفاده کرده‌اید و می‌دانید معنای کلی آن چیست. رم که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطعات داخلی لپ تاپ محسوب می‌شود، روی مادربرد نصب است. به‌طورکلی رم به‌منظور اجرای برنامه‌هایی که نیاز به ذخیره‌سازی اطلاعات موقتی و کارهای پردازشی دارند، بسیار حیاتی بوده و بدون آن، این عملیات غیرممکن خواهند بود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، رم‌هایی با DDR 4 و DDR 5 تولید شده‌اند که نسبت به نمونه‌های قبلی خود ظرفیت بالاتری دارند. خوب است بدانید که هرقدر سرعت فرکانس کاری در رم‌ها بالاتر باشد، عملکرد کلی برنامه‌های لپ تاب بهتر و سریع‌تر خواهد بود. امروزه لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای، با رم‌های بسیار باکیفیتی که سرعت فرکانس بسیار بالایی دارند، عرضه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: آموزش کامل ارتقای رم لپ تاپ (ساده‌ترین روش برای انواع لپ‌تاپ‌ها)

حافظه ذخیره سازی لپ تاپ

حافظه ذخیره سازی لپ تاپ

اگر با لپ تاپ خود فیلم، آهنگ و بازی دانلود می‌کنید و اطلاعات متفاوتی را به آن انتقال می‌دهید، حتما می‌دانید که این اطلاعات در حافظه داخلی لپ تاپ ذخیره می‌شود. حافظه داخلی نیز یکی از قطعات سخت افزاری لپ تاپ است که اهمیت بالایی دارد. این تراشه نیز مانند دیگر قطعات داخلی لپ تاپ به‌راحتی قابل جداسازی از آن نیست. به‌طورکلی حافظه داخلی لپ تاپ به‌منظور آرشیو کردن اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. خوب است بدانید که این حافظه، به حافظه اینترنال نیز معروف است.

بیشتر بخوانید: آموزش کامل تصویری نصب هارد SSD روی لپ تاپ (برای افراد مبتدی)

شما برای آرشیو کردن اطلاعات خود می‌توانید از حافظه‌های اکسترنال نیز استفاده کنید. حافظه اکسترنال همان‌طور که از نامش مشخص است، قابل‌حمل بوده و به‌راحتی با کمک یک کابل ساده در هر جایی می‌توانید از آن استفاده کنید. در بین حافظه‌های اینترنال، حافظه داخلی‌های SSD و حافظه داخلی HDD معروف هستند.

صفحه نمايش (Display)

یکی دیگر از قطعات داخلی لپ تاپ که مهم‌ترین دستگاه خروجی آن به شمار می‌رود، صفحه نمايش (Display) به شمار می‌رود. به‌طورکلی جهت روشنايی يک پيکسل يا یک نقطه نورانی، سه ترانزيستور برای نمایش رنگ‌های قرمز، آبی و سبز در نظر گرفته ‌شده است. این ترانزیستورها با جريان الکتريکی متناسب با تصويری که قرار است نمايش دهد، از عبور نورهای پشت زمينه خود که توسط لامپ فلورسنت روشن شده، جلوگيری کرده و اجازه عبور کم‌ نور و يا اجازه عبور کامل نور را می‌دهد. درنهایت نتیجه این ترکیب رنگ، تصویری است که ما روی صفحه نمایش می‌بینیم. قطعا همه شما می‌دانید که این صفحه‌نمایش‌ها به دو گروه LED و  LCD تقسیم می‌شوند. نمایشگرهای LED که تکنولوژی جدیدتری دارند، کيفيت و شفافيت بيشتری داشته و همچنین مصرف برق کمتری نسبت به LCD ها دارند. این موضوع به این دلیل است که نمايشگرهای LCD از دو شيشه پولاريزه به هم چسبيده تشکیل‌شده‌اند که مايع کريستال در بين آن‌ها قرار گرفته است و نور دريافتی از پشت خود را پخش می‌کند؛ این در حالی است که در نمايشگرهای LED اين لامپ‌ها دیودهای نوری هستند.

بهتر است بخوانید:  دلیل بوت نشدن مک بوک اپل چیست؟ (به‌همراه روش حل مشکل)

بیشتر بخوانید: برای تعویض یا تعمیر LCD سرفیس پرو چه کار کنیم؟ (با فیلم آموزشی)

وبکم و اسپیکر

وبکم و اسپیکر از دیگر قطعات سخت افزاری لپ تاپ به شمار می‌روند که کاربرد آن‌ها بسیار مهم است. وبکم در حقیقت همان لنز کوچک دوربینی است که در قسمت بالایی و مرکزی قاب دور صفحه نمایش قرار دارد. بهتر است بدانید که کیفیت وبکم در لپ‌تاپ‌های مختلف فرق دارد، اما در حالت کلی باید بدانید که کیفیت وبکم لپ تاپ از دوربین گوشی‌های موبایل بسیار کمتر است. اسپیکر لپ تاب نیز همان‌طور که از نامش مشخص است، وظیفه پخش صدا را به عهده دارد. خوب است بدانید که هر لپ تاپ حداقل دو اسپیکر دارد.

بیشتر بخوانید: آموزش مهمترین ترفندهای مک بوک که حتما باید بدانید

دیگر قطعات سخت افزاری لپ تاپ

در این مقاله به‌خوبی با بسیاری از مهم‌ترین قطعات داخلی لپ تاپ آشنا شدید. اما باید بدانید که موارد دیگری نیز در لپ تاپ وجود دارند که در این مقاله به آن نپرداختیم. اما می‌توان به این موارد اشاره کرد: کیبورد، تاچ پد، باس‌ها یا گذرگاه‌ها (Expansion Buses)، چیپ‌‌ست‌ها (Chip-Sets)، کلاک یا ساعت پردازنده (CPU Clock)، باتری و غیره.

قطعات داخلی سخت افزاری لپ تاپ

سوالات متداول درباره قطعات داخلی سخت افزاری لپ تاپ

ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مهم‌ترین قطعات سخت افزاری لپ تاپ آشنا کنیم. اگر همچنان در مورد سخت افزار لپ تاپ سوالاتی برایتان وجود دارد، در ادامه ما را همراهی کنید. ما به متداول‌ترین سوالات کاربران پاسخ داده‌ایم:

تعمیرات سرفیس تخصص ماست

مهم ترین قطعات سخت افزاری داخلی لپ تاپ کدامند؟

تعداد قطعات سخت افزاری لپ تاپ بسیار زیاد است، اما برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: CPU، کارت گرافيک یا VGA، مادربرد (Motherboard)، رم، صفحه نمایش، وبکم، اسپیکر و غیره.

تعمیرات اپل تخصص ماست

سخن پایانی

قطعات سخت افزاری لپ تاپ همان قطعاتی هستند که قابل‌لمس و مشاهده‌اند. این قطعات در کنار یکدیگر و با کمک برنامه‌های از قبل طراحی‌شده، اطلاعات را پردازش کرده و باقی عملیات‌های کامپیوتری را انجام می‌دهند. قطعات داخلی لپ تاپ در همه لپ تاپ ها با یکدیگر مشابه نیستند. برای مثال باید بدانید که یک گیمر به لپ تاپی بسیار حرفه‌ای با کارت گرافیک به‌روز و باکیفیت نیاز خواهد داشت. به همین اندازه نیز قیمت چنین لپ‌تاپی بالاتر از باقی مدل‌ها است. در نهایت خوب است در این قسمت به این موضوع اشاره‌کنیم که بهتر است برای بالا بردن عمر مفید لپ تاپ خود، از آن در مقابل نفوذ رطوبت و گردوخاک محافظت کنید. اگر فردی هستید که قصد انجام کارهای خاصی با لپ تاپ خود دارید که نیاز به قطعات حرفه‌ای دارد، بهتر است در انتخاب لپ‌تاپتان دقت کنید؛ چرا که بیشتر قطعات داخلی لپ‌تاپ‌ها قابل تعویض نیستند.

این مطلب چقدر مفید بود؟

با کلیک روی ستاره‌ها به این مطلب نمره بدهید!

میانگین نمرات 5 / 5. تعداد رای: 2

اولین فردی باشید که به این مطلب رای می‌دهد.