سیاه شدن صفحه لپ تاپ مشکلی است که میتواند برای هر کسی اتفاق بیفتد. این مشکل دارای دلایل مختلفی است که در این مقاله به آنها میپردازیم و راهحلهایی برای برطرف کردن سیاه شدن لپ تاپ را ارائه میدهیم.
سیاه شدن یا تاریک شدن صفحه لپ تاپ یکی از مشکلاتی است که خیلیها تجربه کردهاند. ممکن است یک بار لپتاپ خود را روشن کنید و متوجه شوید که صفحه نمایش کاملا تاریک است. این در حالی است که فنها و چراغهای لپتاپ روشن شدهاند، اما صفحه سیاه است و هیچ چیزی را نمایش نمیدهد. در این شرایط احتمالا فکر میکنید که یکی از قطعات لپتاپ دچار مشکل شدهاند، اما باید بدانید که این ایراد میتواند دلایل نرمافزاری هم داشته باشد. جالب است که معمولا لپتاپهایی که دارای سیستم عامل ویندوز 10 هستند به چنین مشکلی دچار میشوند. ما در این مقاله قصد داریم بهطور کامل و جامع، دلایل سیاه شدن صفحه لپ تاپ را بررسی کنیم و راههای برطرف کردن این مشکل را بازگو نماییم. با ما همراه باشید. شما کاربران عزیز میتوانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز میتوانید از متخصصان ما کمک بگیرید. فقط کافیست با شماره 02188676580 و یا 09120207523 تماس حاصل فرمایید.
بیشتر بخوانید: برای تعویض یا تعمیر LCD سرفیس پرو چه کار کنیم؟ (با فیلم آموزشی)
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ چیست؟
دلایل زیادی برای سیاه شدن صفحه لپ تاپ وجود دارند که یکی از شایعترین آنها، قطع شدن کابل فلت است. ما در ادامه به این مورد و همچنین سایر موارد مرتبط با سیاه شدن نمایشگر لپ تاپ اشاره خواهیم کرد.
4 علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ ویندوزی
همانطور که گفتیم، عوامل مختلفی میتوانند منجر به روشن نشدن صفحه لپ تاپ شوند. برای مثال وقتی اتصال بین مادربرد و نمایشگر از طریق کابل فلت قطع شود، صفحه روشن نخواهد شد. سوختگی پیکسلها هم از مواردی است که میتواند چنین مشکلی را ایجاد کند. ما در ادامه به چند مورد از همین دلایل اشاره کردهایم:
بیشتر بخوانید: آموزش کامل تصویری نصب هارد SSD روی لپ تاپ (برای افراد مبتدی)
- قطع شدن کابل فلت: این کابل وظیفه انتقال اطلاعات بین مادربرد و GPU با صفحه نمایش لپتاپ را بر عهده دارد. این کابل دقیقا از محل لولای لپتاپ عبور میکند و در صورت باز و بسته کردن زیاد درب لپتاپ، ممکن است دچار آسیب شود. با پارگی یا نقص کابل فلت، صفحه نمایش نمیتواند تصویری را به نمایش بگذارد و سیاه میشود.
- خراب شدن چیپ گرافیک: در لپتاپهای امروزی بهجای استفاده از کارت گرافیک، از یک چیپ گرافیکی روی مادربرد استفاده میشود. این چیپها در برابر نوسانات برق، ضربه و … حساس هستند و ممکن است با اشکال مواجه شوند. خراب شدن چیپ گرافیکی لپتاپ منجر به روشن نشدن صفحه خواهد شد.
- خراب شدن صفحه نمایش لپتاپ: یکی دیگر از علتهای سیاه شدن صفحه لپتاپ، نقص LCD یا LED آن است. این صفحات در برابر ضربه و فشار مقاومت کمی دارند و به راحتی آسیب میبینند. همچنین ریختن مایعات روی صفحه نمایش یکی از دلایل اصلی خراب شدن آن است.
- مشکلات نرمافزاری: گاهی اوقات سیاه شدن صفحه لپتاپ هیچ ربطی به قطعات دستگاه و سختافزار آن ندارد، بلکه مشکلات نرمافزاری منجر به بروز این مشکل میشوند. این مشکلات هم بسیار متنوع هستند؛ برای مثال آپدیت نبودن درایور کارت گرافیک یا تغییر کردن تنظیمات گرافیکی میتواند این مشکل را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس لپ تاپ 4 با مک بوک پرو M1 و مک بوک ایر اپل
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ بعد از بالا آمدن ویندوز
گاهی اوقات پیش میآید که پس از شروع به کار ویندوز و ورود به سیستم، با صفحه سیاه مواجه میشوید. در این حالت میتوانید مطمئن باشید که مشکل از سیستم عامل است؛ مثلا احتمال دارد که ویندوز در بارگیری دسکتاپ با مشکل مواجه شده باشد یا ممکن است این نقص بهخاطر فعال شدن یک برنامه در پسزمینه سیستم باشد. در این شرایط کلیدهای ترکیبی CTRL + ALT + DEL را با هم بزنید و Task Manager را انتخاب کنید. سپس وارد تب Startup شوید و تمام برنامههای غیرضروری را غیرفعال کنید.
کار دیگری که میتوانید انجام دهید آن است که وارد Task Manager شوید. بعد روی File کلیک کنید و در ادامه Create New Task را بزنید. سپس عبارت explorer.exe را تایپ کنید و در انتها OK را بزنید. خواهید دید که دسکتاپ شما دوباره ظاهر میشود.
بیشتر بخوانید:مقایسه لپ تاپ با سرفیس از نظر کاربرد و برتری ها
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ بعد از اپدیت ویندوز
اگر ویندوز خود را آپدیت کردید و سپس با مشکل سیاه شدن صفحه مواجه شدید، بهترین کار این است که آپدیت را حذف کنید. برای این کار در ویندوز 10 به Control Panel بروید و روی آیکون Programs and Features کلیک کنید. در ستون سمت چپ روی View Installed Updates کلیک کنید. در لیستی که نمایش داده میشود، جدیدترین آپدیت را انتخاب کرده و آن را Uninstall کنید. کمی صبر کنید تا آپدیت حذف شود و بعد سیستم را ریاستارت کنید.
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ لنوو
همانطور که گفتیم، یکی از دلایل اصلی تاریک شدن صفحه لپتاپ، پارگی کابل فلت است. این کابل که رابط اصلی انتقال تصویر از مادربرد به نمایشگر است، در مسیر لولاهای لپتاپ قرار دارد و در اثر باز و بسته کردن در مدت طولانی میتواند پاره شود. یکی از عمدهترین دلایل تاریک شدن نمایشگر لپتاپ لنوو همین است. از دیگر دلایل آن میتوان به پیکسل سوختگی اشاره کرد.
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ HP
لپتاپهای HP محبوبیت زیادی در بازار ایران دارند. این برند محصولات باکیفیتی را تولید میکند، اما مانند هر برند دیگری، لپتاپهای HP هم میتوانند با مشکل مواجه شوند. تاریک شدن صفحه نمایش لپ تاپ HP هم میتواند به دلایلی که در بالا ذکر کردیم اتفاق بیفتد.
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ دل
لپتاپهای برند Dell به دلیل قیمت مناسب و امکانات خوبی که در اختیار کاربران میگذارند، طرفداران زیادی دارند. در صورت روشن نشدن صفحه نمایش این لپتاپها، ابتدا باید مشخص شود که مشکل سختافزاری است یا نرمافزاری. تشخیص این امر اصلا دشوار نیست. وقتی دستگاه را روشن کردید، به چراغ پاور که روی بدنه آن قرار دارد دقت کنید. چشمک زدن این چراغ به معنای روشن بودن دستگاه است. اگر دستگاه روشن میشود ولی صفحه تاریک است، ممکن است اتصال مادربرد و نمایشگر قطع شده باشد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با قطعات داخلی لپ تاپ؛ قطعات سخت افزاری که باید بشناسید
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ سونی
لپتاپهای سونی دارای کیفیت بالایی هستند، اما شاید یکی از نکات منفی این لپتاپ، قیمت بالای آنها باشد. به هر حال ممکن است لپتاپ سونی هم با مشکل روشن نشدن صفحه مواجه شود. در این لپتاپ هم میتوانید روشهایی که در مورد سایر برندها مطرح کردیم را به کار بگیرید.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب ویندوز روی لپ تاپ اپل (مک بوک)
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ ایسوس
گاهی ممکن است متوجه شوید که فن لپتاپ ایسوس شما در حال کار کردن است، اما صفحه آن چیزی را نمایش نمیدهد. علاوه بر دلایل متعددی که بالاتر ذکر شد، این مشکل میتوان بهخاطر سوختن پیکسلهای لپتاپ باشد. پیکسلها میتوانند بهصورت کامل یا نقطهای دچار سوختگی شوند که این امر به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. همچنین گاهی مشکلات نرمافزاری منجر به چنین اتفاقی میشوند.
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ ایسر
کارشناسان دلایل مختلفی را برای سیاه شدن صفحه لپ تاپ ایسر ذکر میکنند. مثلا این مشکل میتواند ناشی از پارگی کابل فلت باشد باشد. همچنین ایراد کارت گرافیک یکی دیگر از مواردی است که میتواند منجر به بروز چنین مشکلی شود. علاوه بر اینها، مشکل را میتوان در خراب بودن پاور، اتصالی داشتن صفحه کلید یا مشکل در بایوس جستجو کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب ویندوز 11 روی لپتاپ و کامپیوتر با فلش
5 راهکار برای رفع مشکل سیاه شدن صفحه لپ تاپ
اصلیترین نکته برای رفع مشکل سیاه شدن صفحه لپتاپها، شناسایی درست و دقیق علت آن است. چنانچه مشکل از قطعات سختافزاری باشد، با تعویض یا تعمیر آنها میتواند ایراد را برطرف کرد. اما عوامل دیگری نیز وجود دارند که همگی باید به دقت بررسی شوند. در ادامه به پنج مورد از روشهای ساده و کاربردی برای رفع مشکل سیاه شدن لپ تاپ اشاره میکنیم:
بیشتر بخوانید: آموزش کامل ارتقای رم لپ تاپ (سادهترین روش برای انواع لپتاپها)
1. جدا کردن باتری لپتاپ
در صورتی که با مشکل سیاه شدن صفحه لپ تاپ مواجه شدید، اولین کاری که باید انجام دهید، جدا کردن باتری است. برای این کار ابتدا دستگاه را از برق یا شارژر جدا کنید. بعد باتری آن را جدا نمایید و مجددا وصل کنید. حالا شارژر را دوباره به دستگاه وصل کنید و آن را به برق بزنید. در انتها سیستم را ریاستارت کنید. اگر مشکل حل نشد، یک راه دیگر هم وجود دارد که بد نیست آن را تست کنید. شارژر و باتری را جدا کرده و دکمه پاور را به مدت 30 ثانیه تا یک دقیقه نگه دارید. بعد شارژر را متصل کنید. اگر مشکل برطرف شد، دستگاه را خاموش کرده و باتری را وصل کنید. در غیر این صورت احتمالا باتری شما ایراد پیدا کرده و باید برای تعویض آن اقدام نمایید.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل ارتقای رم لپ تاپ اپل
2. بررسی کردن تنظیمات Projection
گاهی اوقات وقتی لپتاپ خود را به ویدیو پروژکتور متصل میکنید، تنظیمات Projection دچار تغییر میشود و ممکن است این موضوع دلیل تاریک شدن صفحه لپتاپ باشد. اما برای آنکه متوجه شوید مشکل از همین مورد است، باید کلیدهای ویندوز و P را بهطور همزمان فشار دهید تا منوی Projection نمایش داده شود. سپس یکی از گزینههای Extend Duplicate یا Second Screen Only و یا PC Screen Only را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس پرو ۷ با مک بوک پرو
3. جدا کردن اتصالات داخلی
شاید باورش سخت باشد، اما گاهی اتصال یک ماوس یا حافظه فلش هم میتواند منجر به سیاه شدن صفحه لپتاپ شود. بنابراین وقتی با چنین مشکلی مواجه شدید، یکی از کارهایی که باید انجام دهید، جدا کردن تمام دستگاههای خارجی از جمله ماوس، فلش، هارد اکسترنال، پرینتر، اسکنر و … است. پس از جدا کردن این دستگاهها، سیستم را ریاستارت کنید..
بیشتر بخوانید: سرویس لپ تاپ چیست؟ آیا لپتاپها نیاز به سرویس دورهای دارند؟
4. بهروزرسانی بایوس دستگاه
قدیمی بودن بایوس (Bios) هم میتواند از دلایل سیاه شدن نمایشگر لپ تاپ باشد. چنانچه دکمه پاور لپتاپ را میزنید و فنهای آن روشن میشوند اما ویندوز بالا نمیآید و صفحه سیاه باقی میماند، ممکن است مشکل از بایوس باشد. برای برطرف کردن این مشکل باید گزینه Fast Startup را غیرفعال کنید. برای این کار وارد Control Panel شوید. در آنجا گزینه Power Options را انتخاب کنید و بعد روی Choose what the power button does کلیک نمایید. سپس گزینه Change settings that are currently unavailable را انتخاب کنید و در پایان گزینه Fast Startup را غیرفعال کنید.
5. نصب دوباره درایور کارت گرافیک
یکی از مشکلات نرمافزاری که میتواند باعث روشن نشدن صفحه لپ تاپ شود، ایراد درایور کارت گرافیک است. در این شرایط میتوانید با آپدیت کردن یا نصب دوباره درایور کارت گرافیک، مشکل را برطرف سازید. برای این کار لازم است که ابتدا سیستم را روی حالت Safe Mode راهاندازی کنید. برای ورود به این حالت، سیستم را ریاستارت کنید و کلید Shift را نگه دارید. سپس استارت را بزنید و روی گزینه Restart کلیک کنید و دکمه F5 را بزنید. وقتی دستگاه وارد حالت Safe Mode شد، به بخش Device Manager بروید و در قسمت Display Adapters روی کارت گرافیک خود راست کلیک کنید و گزینه Properties را بزنید. وارد تب Driver شوید و در آنجا ببینید اگر گزینه Roll Back Driver فعال است، روی آن کلیک کرده و Yes را بزنید. چنانچه این گزینه غیرفعال بود Uninstall را انتخاب کنید و درایور را بهطور کامل حذف نمایید.
بیشتر بخوانید: افزایش سرعت مک بوک؛ چطور سرعت لپ تاپ اپل را افزایش دهیم؟
سوالات متداول درباره رفع مشکل سیاه شدن صفحه لپ تاپ
در این مقاله به دلایل مختلف سیاه شدن صفحه لپ تاپ اشاره کردیم و همچنین راهکارهایی را برای برطرف کردن این مشکل ارائه دادیم. در ادامه برخی از سوالات متداول کاربران در همین زمینه مطرح میشوند و بهطور خلاصه به آنها پاسخ میدهیم:
بیشتر بخوانید: مهمترین ترفندهای مک بوک که حتما باید بدانید
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ هنگام روشن شدن چیست؟
سیاه شدن صفحه لپتاپ میتواند دلایل متفاوت سختافزاری یا نرمافزاری داشته باشد. در متن مقاله بهطور کامل در این زمینه توضیح دادهایم.
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ بعد از بالا آمدن ویندوز چیست؟
در بیشتر موارد، اگر بعد از بالا آمدن ویندوز و ورود به سیستم با صفحه تاریک مواجه شدید، مشکل از سیستم عامل است. راههایی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارند که در متن مقاله به آنها اشاره کردهایم.
علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ بعد از اپدیت ویندوز چیست؟
گاهی با آپدیت کردن ویندوز شاهد سیاه شدن صفحه هستیم که این موضوع میتواند بهخاطر عدم سازگاری آپدیت با سیستم باشد. در این شرایط، معمولا با حذف کردن آپدیت، مشکل برطرف خواهد شد.
راه حل رفع مشکل سیاه شدن صفحه لپ تاپ چیست؟
برای برطرف کردن این ایراد راههای متعددی وجود دارند که باید تست شوند. برای مثال جدا کردن باتری، تغییر تنظیمات Projection، آپدیت کردن بایوس و ... از جمله راهحلهای رفع مشکل سیاه شدن لپ تاپ هستند.
بیشتر بخوانید: دانلود و نحوه نصب درایورهای لپ تاپ (مک بوک، سرفیس، کروم بوک و …)
سخن پایانی
یکی از مشکلاتی که کاربران لپتاپ ممکن است با آن مواجه شوند، سیاه شدن صفحه لپ تاپ است. این نقص به دلایل مختلفی رخ میدهد که میتوانند ریشه سختافزاری یا نرمافزاری داشته باشند. در این مقاله به مهمترین عوامل بروز این ایراد اشاره کردیم و راهحلهایی را در همین زمینه پیشنهاد دادیم. امیدواریم مطالب مطرح شده برای شما مخاطبان «اسپشیال IT» مفید واقع شوند.