وقتی مکبوک با کاهش عملکرد روبرو میشود و یا زمانی که قصد فروش آن، بدون ارائه اطلاعات شخصی خود را دارید، ریست فکتوری مک بوک میتواند یک پروسه کارآمد و ضروری باشد.
اگر قصد فروش مک بوک خود را دارید و یا به هر دلیلی، میخواهید اطلاعاتتان را به صورت کامل حذف کنید، ریست فکتوری مک بوک اقدامی لازم و ضروری است. این کار همچنین جنبهی تعمیراتی داشته و میتواند در رفع برخی از مشکلات دستگاه موثر واقع شود. با توجه به متفاوت بودن سیستم عامل لپتاپ اپل نسبت به سایر مدلهای لپتاپ، بسیاری از کاربران برای ریست کردن این دستگاه با مشکلاتی مواجه میشوند. در این مقاله قصد داریم شما کاربران عزیز را با مراحل ریست فکتوری کردن این محصول آشنا کنیم تا بدون صرف هیچگونه هزینهای، خودتان این فرایند را انجام دهید.
شما کاربران عزیز میتوانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز میتوانید از متخصصان ما کمک بگیرید. فقط کافیست با شماره 02188676580 و یا 09120207523 تماس حاصل فرمایید.
ریست فکتوری مک بوک چیست؟
گاهی مک بوک با چالش کاهش سرعت و عملکرد روبهرو میشوند و باگها و خطاهای متعدد، کارایی لازم آن را از بین میبرند. ریست فکتوری مک بوک خیلی از مشکلات و چالشهای عملکردی آن را از کاهش میدهد. کامپیوترهای مجهز به ویندوز، مک یا کروم با ریست فکتوری، به وضعیت ابتدایی و زمان خرید باز میگردند و بسیاری از خطاهای سیستم عاملی آنها برطرف میشود. برخی کارشناسان پیشنهاد میکنند که برای بهبود کارایی سیستم، سالی یکبار عملیات ریست فکتوری را انجام دهید. از طرفی باگذشت زمان و اشغال فضا توسط فایلهای غیرضروری و موارد مشابه، سرعت عملکرد کاهش پیدا میکند و بازگردانی به تنظیمات کارخانه یا بهاصطلاح ریست فکتوری، انتخابی منطقی خواهد بود. بهعلاوه این بازگردانی تقریباً تمامی بدافزارهایی که به سیستم شما نفوذ پیداکردهاند را از بین میبرد.
یا حتی اگر به دنبال فروش آیفون یا مک بوک قدیمی خود هستید، باید اطلاعات شخصی خود را از دستگاه پاک کنید. سادهترین راه برای انجام این کار، ریست فکتوری مک بوک است. البته دلایل دیگری نیز وجود دارد؛ مانند آزاد کردن فضای ارزشمند iCloud، در بعضی مواقع هم ایرپاد یا اپل واچ شما به درستی کار نمیکنند و یک سیستم عامل تازه و خام میتواند راه حلی درست باشد. به هرحال دانستن نحوه ریست فکتوری دستگاه اپل بسیار مهم است و قبل از اینکه محصول اپل را بفروشید یا آن را مبادله کنید، باید آن را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید.
قبل از ریست فکتوری مک بوک باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
قبل از پاک كردن اطلاعات مک بوک باید از تمام فایلهای مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. سپس از حسابهای iTunes، iCloud، iMessage و Face Time خارج شوید؛ همچنین توصیه میشود P-RAM یا NVRAM خود را ریست کرده و دستگاههایی را که از طریق بلوتوث با مک جفت شدهاند را قطع اتصال کنید. در ادامه به توضیح روشهای فوق میپردازیم:
- بکآپ گرفتن از اطلاعات مک بوک: قبل از ریست فکتوری مک بوک باید از اطلاعات مهم آن نسخه پشتیبان تهیه کنید. برای این کار از منوی بالای مک به بخش Apple Menu بروید و وارد قسمت Time Machine شوید. در این مرحله برای بکآپ گرفتن از مک بوک لازم است که روی گزینه Select Backup Disk کلیک کنید.
- خارج شدن از حسابها: پس از بکآپ گرفتن از اطلاعات باید از تمامی حسابهای سینک شده روی دستگاه خارج شوید. در مدلهای قدیمیتر این کار با استفاده از برنامه آیتونز انجام میشد؛ اما اکنون برای خارج شدن از برنامههای TV، Music و Books باید داخل مک هر یک از برنامهها را به صورت جداگانه باز کرده و مسیر Account > Authorizations > Deauthorize This Computer را طی کنید. در آخر رمز اپل آیدیتان را وارد کرده و سپس گزینه Deauthorize را بزنید. در مرحله بعدی باید Find My Mac را خاموش و از حساب iCloud خارج شوید. برای این کار به System Preferences رفته و با انتخاب گزینه اپل آیدی، روی آی کلود که در سمت چپ قرار گرفته، کلیک کنید. سپس از پنل سمت چپ روی Overview و روی دکمه Sign Out کلیک کنید.
- خاموش کردن FileVault: قابلیت FileVault وظیفه رمزگذاری فایلهای موجود در هارد درایو را بر عهده دارد و باید پیش از شروع فرایند ریست فکتوری، آن را خاموش کنید. به بخش System preferences در لپ تاپ اپل خود رفته و به ترتیب روی Security & Privacy و FileVault کلیک کنید. بررسی کنید که این سیستم برای هارد درایو داخلی شما غیرفعال باشد. اگر اینطور نبود بر روی علامت قفل کلیک کرده و سپس رمز عبور خود را وارد کرده و بر روی Unlock کلیک کنید. به این ترتیب FileVault خاموش شده و فرایند رمزگذاری فایلها نیز متوقف خواهد شد.
- در نهایت باید از برنامه پیامها نیز خارج شوید: از منوی برنامهها، اپلیکیشن Messages را انتخاب کرده و مسیر Messages > Preferences را طی کنید. به بخش iMessage رفته و گزینه Sign Out را بزنید.
- اتصالات بلوتوث را لغو کنید: تمامی دستگاههای متصل به مک مانند کیبورد، ماوس، هدست و غیره را که قبلتر از طریق بلوتوث به مک وصل کردهاید را لغو اتصال کنید. از طریق بخش System Prefrences گزینه بلوتوث را باز کرده و سپس لیست دستگاههایی که از طریق بلوتوث به مک وصل شدهاند، برایتان نمایش داده خواهد شد. در کنار تمامی دستگاهها گزینهای شبیه به ضربدر وجود دارد که با زدن روی آن میتوانید اتصال آن دستگاه به مک را لغو کنید.
- NVRAM را ریست کنید: قبل از ریست فکتوری مک بوک بهتر است حافظه NVRAM را نیز فرمت کنید. برای انجام این کار، مک خود را خاموش کرده و سپس مجددا آن را روشن کنید. قبل از بالا آمدن کامل مک، چهار کلید Option، Command، P و R را به طور همزمان فشار داده و نگهدارید.
ریست فکتوری مک بوک را چگونه انجام دهیم؟
برای پاک کردن همه دادهها و نصب دوباره macOS باید مک بوک را در حالت ریکاوری قرار دهید. در مک بوکهای مجهز به تراشه اینتل، دستگاه را ریست کرده و بلافاصله کلید Command-R را فشار دهید و نگه دارید. میتوانید هنگام مشاهده لوگوی اپل، کلیدها را رها کنید.
در مکهای ساخته شده با تراشه M1، روش انجام این کار کمی متفاوت است. در این مدل برای ریست فکتوری مک بوک دکمه پاور را فشار دهید و انقدر نگه دارید تا وقتی که پنجره گزینههای استارتاپ را مشاهده کنید. سپس روی Options و Continue کلیک کنید تا وارد پنجره ابزارهای کاربردی شوید.
در این پنجره (MacOS Utilities) گزینه Disk Utility را انتخاب کرده، سپس روی Continue کلیک و دیسک استارتاپ را انتخاب کنید. معمولا نام این دیسک Macintosh HD یا چیزی شبیه به این کلمه است؛ مگر اینکه خود شما آن را تغییر داده باشید. سپس روی دکمه Erase در بالای پنجره Disk Utility کلیک کنید. در این مرحله باید دو فیلد را پر کنید:
- Name: یک نام برای درایو جدید انتخاب کنید. توصیه ما برای پیشگیری از ایجاد مشکل، انتخاب همان نام Macintosh HD است.
- Format: گزینه APFS را انتخاب کنید.
اگر قصد فروش مک بوکی را دارید که به جای SSD، از هارد دیسک درایو بهره میبرد، باید برای فرمت گزینه Mac OS Extended (Journaled) را انتخاب کنید.
حالا روی گزینه Erase Volume Group کلیک کنید و بعد از اینکه ابزار Disk Utility کارهای لازم را انجام داد، از آن خارج شوید. اگر گزینه Erase Volume Group را در گوشه سمت چپ پایین صفحه نمیبینید، روی دکمه Erase در گوشه سمت راست پایین صفحه کلیک کنید.
سخن آخر
در این مقاله به تعریف ریست فکتوری مک بوک و چگونگی انجام آن پرداختیم. اگر قصد دارید مک بوک خود را به تنظیمات کارخانه بازگردانید، همیشه این مهم را مد نظر داشته باشید که قبل از انجام ریست فکتوری اطلاعات و فایلهای ضروری خود را خارج کنید. در عین حال که پروسه ریست فکتوری مک بوک بسیار ساده و سریع است، شاید به دلیل عدم آشنایی کافی با این سیستم عامل با مشکل برخورد کنید. در این صورت میتوانید با مراجعه به اسپشیال آی تی از کارشناسان زبده و باتجربه ما کمک بگیرید.