روش های تمیز کردن لپتاپ بسیار متعدد و متنوع هستند، اما کدام روش تمیز کردن لپ تاپ از همه مطمئنتر است؟ در ادامه پاسخ خواهیم داد.
لوازم دیجیتال از جمله گوشیهای هوشمند، تبلتها و لپتاپها تمام جنبههای زندگی ما را دربر گرفتهاند. زندگی مدرن و امروزی ما چنان با تکنولوژی در هم تنیده شده است که انجام امور عادی و روزمره بدون این لوازم دیجیتال، محال به نظر میآید. بعد از گوشیهای هوشمند، لپتاپ، مهمترین و پراستفادهترین لوازم زندگی ما محسوب میشوند. کارهایی مانند تایپ کردن، چک کردن ایمیلها، برگزاری جلسات آنلاین، دورکاری، انجام تحقیقات درسی و کاری و یا حتی فیلم دیدن و پخش موسیقی، از جمله فعالیتهایی هستند که در طول روز به وسیله لپتاپ، به انجام میرسانیم. بنابراین، جهت حفظ ظاهر و سلامت دستگاه و همچنین افزایش عمر مفید، باید آن را تمیز نگه داشته و از بهترین روش های تمیز کردن لپتاپ استفاده کنیم. اما این کار به آن راحتی که تصور میکنید نیست. هنگامی که صحبت از روش های تمیز کردن لپتاپ میشود، مسئله مهمی که باید در نظر بگیرید، حفظ سلامت و عدم ایجاد آسیب حین تمیز کردن لپتاپ است. برای دستیابی به این هدف باید از بهترین روش های تمیز کردن لپتاپ استفاده کنید. در ادامه، در مورد بهترین روش تمیز کردن لپ تاپ و بخشهای مختلف آن بیشتر صحبت میکنیم، پس تا انتها همراه ما باشید.
شما کاربران عزیز میتوانید برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس، قطعات لپ تاپ و غیره با ما تماس بگیرید. همچنین برای تعمیرات اپل، تعمیرات سرفیس و تعمیرات لپ تاپ نیز میتوانید از متخصصان ما کمک بگیرید. فقط کافیست با شماره 02188676580 و یا 09120207523 تماس حاصل فرمایید.
روش تمیز کردن صفحه کلید لپ تاپ
بهترین روش تمیز کردن لپ تاپ، ایمنترین آن است؛ روشی که باعث ایجاد آسیب نشود. بنابراین برای استفاده از بهترین روش تمیز کردن لپ تاپ، باید علاوه بر رعایت نکات ایمنی، از ابزار و لوازم مناسب نیز استفاده کنید.
برای شروع کار، پیش از هر چیز لپتاپ را خاموش کنید و در صورت امکان، باتری آن را نیز خارج نمایید. لوازم مورد نیاز از جمله دستمال میکروفایبر، اسپری هوای فشرده یا دمنده دستی و همچنین یک فرچه یا برس مویی با موهای نرم و فشرده را آماده کنید.
برای خرید قطعات اپل، قطعات مک بوک، قطعات آی مک، قطعات سرفیس و غیره با ما تماس بگیرید.
از کیبورد شروع میکنیم! صفحه کلید یا همان کیبورد، پراستفادهترین بخش هر لپتاپ است. از آنجا که کیبورد لپتاپ مستقیما با دستان ما در ارتباط است و روزانه بارها و بارها کلیدهای آن را لمس میکنیم، انتقال آلودگی از انگشتان دست به صفحه کلید و بلعکس بسیار بالاست. تمیز نکردن این کلیدها سبب انتقال آلودگی به دستان و سپس چشمها و دهان میشود. بنابراین تمیز کردن کیبورد لپتاپ نه تنها برای سلامت لپتاپ بلکه برای سلامت خودمان نیز امری ضروری به شمار میآید. از سوی دیگر، شیارها و حفرههای اطراف هریک از حروف صفحه کلید و فاصله میان این کلیدها نیز سبب جذب بیشتر گرد و غبار، ذرات مواد خوراکی مانند بیسکوییت یا خرده نان و میکروبها میشود. تمیز کردن صفحه کیبورد نیازمند صرف کمی زمان و حوصله بیشتری نسبت به تمیز کردن سایر قسمتهای لپتاپ است.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب ویندوز 11 روی لپتاپ و کامپیوتر با فلش
ابتدا از شیارها و حفرههای کیبورد شروع کنید. برای خارج کردن گرد و غبار و ذرات ریز از شکافهای صفحه کلید میتوانید از یک دمنده دستی یا اسپری فشرده هوا استفاده کنید. در صورت در دسترس نبودن اسپری هوا از یک فرچه نرم و یا مسواک تمیز نیز میتوانید استفاده کنید. از آنجا که معمولا کلیدهای کیبورد ظریف هستند، دقت کنید که فرچه را به آرامی در حفرهها حرکت داده و با ظرافت این مرحله را به اتمام برسانید.
پس از خارج کردن ذرات ریز و گرد و غبار از بین درزهای کلیدهای کیبورد، با یک پارچه میکروفایبر تمیز و کمی مرطوب، روی تک تک کلیدهای کیبورد را تمیز کنید. استفاده از هر نوع پارچه دیگری به جز پارچه میکروفایبر برای تمیز کردن کیبورد، سبب ایجاد پرز و نفوذ آن به شیارها شده و تمام زحمات شما در مرحله پیش را برباد خواهد داد. میزان رطوبت پارچه نیز نباید در حدی باشد که باعث انتقال رطوبت به زیر دکمهها و سپس مدارهای داخلی شود. برای گرفتن بهترین نتیجه و از بین رفتن لکههای روی هر دکمه، از میزان بسیار کمی الکل رقیق، برای مرطوب کردن پارچه استفاده کنید و سپس به صورت بسیار آرام و با حرکت دورانی، هر یک از دکمههای کیبورد را تمیز کنید.
بیشتر بخوانید: مقایسه سرفیس پرو ۷ با مک بوک پرو
بهترین روش برای تمیز کردن نمایشگر لپ تاپ
یکی از بهترین روش های تمیز کردن لپتاپ و تمیز نگه داشتن آن، حفظ پاکیزگی و شفافیت صفحه نمایش است. حتما تا به حال دقت کردید که صفحه نمایش لپتاپ چقدر مستعد لک شدن و گرد و خاک گرفتن است. چربی، رطوبت و آلودگی انگشتان دست، با کوچکترین تماس انگشتان با نمایشگر، به آن منتقل شده و لکههای ریز و درشت را ایجاد میکنند. این لکهها در صورت پاک نشدن، ماندگاری بیشتری پیدا کرده و تمیز کردن آنان چالش برانگیزتر خواهد شد. به جهت حفظ شفافیت، سهولت در کاربری و همچنین جلوگیری از ماندگار شدن لکهها بهتر است هرچند روز یک بار دستی به نمایشگر لپتاپ خود بکشید و آن را تمیز کنید. اما چگونه؟
بیشتر بخوانید: آموزش کامل ارتقای رم لپ تاپ (سادهترین روش برای انواع لپتاپها)
تمیز کردن صفحه نمایش شاید راحت به نظر برسد اما عدم دقت و عدم استفاده از بهترین روش های تمیز کردن لپتاپ، ممکن است به صفحه نمایش آسیب زده یا باعث ایجاد خط و خش روی آن شود. ابتدا صفحه نمایش لپتاپ را باز کرده و لپتاپ را رو به عقب خم کنید، طوری که پشت صفحه نمایش روی یک سطح صاف مانند سطح میز قرار بگیرد. با انجام این کار فشاری به لولاهای متصلکننده نمایشگر به بدنه، وارد نمیشود و تمیز کردن آن نیز راحتتر خواهد بود.
تعمیرات اپل تخصص ماست
برای تمیز کردن نمایشگر حتما از دستمال میکروفایبر استفاده کنید و از کشیدن دستمال کاغذی و پارچههای پرزدار، طرحدار و زبر به روی صفحه نمایش جدا خودداری کنید. اگر صفحه نمایش شما نسبتا تمیز و فاقد لکههای متعدد است بهتر است دستمال میکروفایبر را با اسپری آب مقطر کمی مرطوب کرده و بسیار با ظرافت و بدون فشار روی صفحه نمایش حرکت دهید. برای از بین بردن لکهها میتوانید از محلولهای مخصوص پاک کردن صفحه نمایش استفاده کنید و یا محلول رقیقی از ترکیب آب مقطر و سرکه سفید تهیه کرده و دستمال را با آن کمی مرطوب کنید. توجه کنید که برای تمیز کردن نمایشگر هرگز از الکل و محلولهای دارای الکل استفاده نکنید!
شیشه صفحه نمایش و پیکسلهای آن بسیار حساس هستند، بنابراین سعی کنید تا حد ممکن، فشار دست خود را کنترل کنید تا باعث شکستگی و از بین رفتن پیکسلهای نمایشگر نشوید.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب آفیس روی مک بوک؛ چطور برنامه آفیس را روی لپتاپ اپل نصب کنیم؟
پورت های لپ تاپ را چطور تمیز کنیم؟
در بهترین روش تمیز کردن لپ تاپ، باید تمام زوایا، شیارها و حفرههای موجود در بدنه، مانند پورتهای ورودی را پاکسازی کنید. پورتهای لپتاپ به دلیل عمق بیشتر و همچنین استفاده مکرر، گرد و غبار زیادی را به خود جذب میکنند و تجمع این گرد و غبارها و سپس سفت شدن آنان و پوشانده شدن سطح پینها توسط این غبارها، ممکن است عملکرد پورتهای لپتاپ را مختل کند. از سوی دیگر این پورتها و پینهای تعبیه شده داخل آنان، بسیار حساس هستند و عدم دقت کافی هنگام عملیات پاکسازی و وارد کردن هرگونه ضربه و خراشی، باعث کج شدن و شکستن پینها و در نتیجه از کار افتادن پورت میشود. پس چه کنیم؟
تعمیرات سرفیس تخصص ماست
به دلیل اینکه اکثر ما تخصص کافی برای تمیز کردن مناطق حساسی چون پورت را نداریم، بهتر است از وارد کردن هر شی ریز، مانند گوش پاککن، پد الکلی یا پنبه به داخل پورتها خودداری کرده و تنها از دمنده یا اسپری فشرده هوا برای خارج کردن گرد و غبار داخل پورت استفاده کنیم.
بیشتر بخوانید: افزایش سرعت مک بوک؛ چطور سرعت لپ تاپ اپل را افزایش دهیم؟
آیا راهی برای تمیز کردن فن لپ تاپ وجود دارد؟
قطعات سخت افزاری داخل لپتاپ، طی فعالیتهای مکرر خود، حرارت و گرما ایجاد میکنند. این حرارت و هوای گرم توسط فن و دریچههای تعبیه شده در بدنه، از داخل لپتاپ به بیرون آن منتقل میشود. بنابراین وظیفه فن لپتاپ، تهویه، خنک کردن و انتقال هوای گرم به بیرون است. دریچههای فن که در بدنه قرار دارند، محل خوبی برای ورود ذرات گرد و خاک و غبار به داخل فن لپتاپ هستند. تجمع این گرد و غبارها در طی سالیان متوالی، عملکرد فن را دچار اختلال کرده و در نتیجه عملیات تهویه و خنک کردن فضای داخل لپتاپ با مشکل مواجه میشود. نتیجه این اختلال، گرمای بیش از حد لپتاپ و آسیب به مدارها و قطعات حساس داخلی است که تعمیر آنان هزینههای هنگفتی میطلبد. اگر به تازگی متوجه شدید که لپ تاپ شما بیش از پیش و بیشتر از حد طبیعی داغ میشود، احتمال تجمع گرد و غبار روی فن را نیز در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید: بررسی سرفیس لپ تاپ 5؛ لپتاپ جدید مایکروسافت چه ویژگیهایی دارد؟
شاید بپرسید بهترین روش تمیز کردن لپ تاپ از داخل چیست؟ یکی از بهترین روش های تمیز کردن لپتاپ بر اساس منابع مختلف موجود در اینترنت، تمیز کردن آن در سطح و همچنین از داخل است که شامل تمیز کردن فنها نیز میشود. وبسایتهای بسیاری توصیه میکنند که با باز کردن بدنه لپتاپ و استفاده از اسپری هوای فشرده یا باد سرد سشوار، غبارهای روی فن را از بین ببرید. اما ما به شما توصیه میکنیم که به دو دلیل، حتیالمقدور از انجام این کار بپرهیزید.
تعمیرات لپ تاپ تخصص ماست
- با بازکردن بدنه لپتاپ، گارانتی آن باطل خواهد شد. بنابراین اگر لپتاپ خود را تازه خریداری کردهاید یا هنوز مدت زمان گارانتی آن به اتمام نرسیده، اکیدا این کار را انجام ندهید.
- به علت حساس بودن قطعات داخلی لپتاپ، احتمال آسیب به آنها بالاست، مخصوصا اگر تخصصی در این زمینه نداشته باشید.
بهترین راه حل این است که بدون باز کردن بدنه و تنها با استفاد از اسپری هوای فشرده در محل دریچهها، غبارهای داخل فن را پراکنده کنید و در صورت جدی بودن مشکل فن، مانند داغ شدن یا سر و صدای زیاد، آن را به یک متخصص کامپیوتر نشان دهید.
بیشتر بخوانید: سرویس لپ تاپ چیست؟ آیا لپتاپها نیاز به سرویس دورهای دارند؟
سخن پایانی
در این مطلب با بهترین روش های تمیز کردن لپتاپ و بخشهای مختلف آن آشنا شدیم. اگر قصد تمیز کردن لپتاپ خود را دارید، توصیه میکنیم بر اساس راهنمای ذکر شده در این مقاله عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید و از بروز هرگونه آسیب به بدنه، جلوگیری کنید. به نظر شما بهترین روش تمیز کردن لپ تاپ چیست؟ شما از کدام یک از روش های تمیز کردن لپتاپ استفاده میکنید؟
اگر توصیه یا تجربه مرتبطی دارید که میتواند برای سایر خوانندگان مفید باشد، آن را در قسمت کامنتها بنویسید.