ارتقا هارد

ارتقا هارد
5
(1)

چگونه هارد خود را ارتقاء دهیم؟ معرفی انواع هارد ها برای ارتقاء

ارتقاء هارد به یک هارد جدید می تواند کاری بسیار مهم ولی ساده باشد. در این راستا شما می توانید با در نظر داشتن دلیل خرابی و نیاز خود به هارد جدید، بهترین تصمیم را درباره نوع هارد انتخابی بگیرید. انواع هارد موجود در بازار مثل SSD برای شما قابل انتخاب هستند که هر یک مزایا و معایبی دارند. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شما را با انواع هارد، نحوه تعویض و ارتقاء هارد ها و مراحل ارتقاء هارد بطور کامل آشنا کنیم.

چرا نیاز به ارتقاء هارد داریم؟

دلایل مختلفی برای ارتقاء هارد وجود دارد که شما با مشاهده هریک از آنها، بهتر است به سرعت به فکر مشاهده عینی و بررسی دقیق هارد بیفتید. البته گاهی اوقات پیش می آید که هارد شما قدیمی شده باشد و مدت زمانی طولانی از آن کار کشیده باشید و اکنون دیگر قادر به تعمیر و یا بازبینی جزئی نباشید. در این مواقع باید هارد مورد نظر را بطور کامل تعویض کنید تا بتوانید از سیستم خود دوباره عملکرد خوبی دریافت کنید.

دلایل مختلفی برای ارتقاء هارد وجود دارند. یکی از مهمترین این دلایل، خرابی هارد به دلیل قدیمی شدن یا عملکرد بیش از اندازه است. این مشکل هنگامی پیش می آید که شما از یک هارد درون یک سیستم بیش از اندازه کار کشیده باشید؛ این معضل هنگامی می تواند شدیدتر حس شود که عملکرد معیوب هارد به دیگر بخش ها هم سرایت کند!

یکی دیگر از علل تعویض یا ارتقاء هارد ها، بد سکتور است. این مشکل معمولا در سیستم های قدیمی و به اصطلاح پیر دیده می شود. این سیستم ها نمی توانند به پلاتر های هارد درایور دسترسی پیدا کنند. این مشکل هنگامی می تواند بزرگ تر شود که هارد قابل خواندن نباشد. اما دیگر علائم خرابی هارد ها هم مهم و بسیار قابل توجه هستند.

علائم خرابی هارد کدام اند؟

پیشنهاد می شود تمام دلایل خرابی و علائم هارد را بشناسید تا بتوانید در سریع ترین زمان نسبت به شناخت زمان ارتقاء آگاه شوید. این زمان هنگامی فرا می رسد که شما این علائم را از هارد ببینید:

  1. تنها صدایی که باید از سیستم شما بیاید، صدای آرام فن و صدای آرام تر هارد است. گاهی ممکن است صداهای دیگری هم از سیستم شما به گوش برسد؛ در این مواقع باید به معیوب بودن و یا عملکرد نادرست یکی از بخش ها شک کنید. در این مواقع، ممکن است هارد شما نیاز به تعویض داشته باشد.
  2. ممکن است عملکرد سیستم شما مختل شده باشد و با اخطارهای مختلفی روبرو شوید. این معضل هنگامی شدیدتر هم می شود که نخواهید با مشکل مواجه شوید. معمولا کنار آمدن با این مشکلات و بی توجه گذشتن نسبت به آنها باعث می شود تا شما نتوانید عملکرد خوبی از هارد دریافت کنید یا مشکلات روز به روز بزرگ تر شوند.
  3. گاهی ممکن است سیستم شما بیش از اندازه داغ کار کند. این معضل می تواند یکی از خطرناک ترین علائم باشد. به حدی که می تواند حتی باعث از کار افتادن یا خرابی دیگر بخش های سیستم شما هم شود. این معضل اکثرا به سراغ سیم ها و اتصالات دستگاه شما خواهد رفت و مشکل را شدیدتر خواهد کرد.
  4. خاموش شدن یکباره سیستم یا روشن نشدن به موقع آن هم می تواند دلیلی بر خرابی هارد باشد. این مشکل هم یکی از علائم خرابی هارد است که باید در اسرع وقت نسبت به مراجعه به مراکز حرفه ای تعمیر لپتاپ و کامپیوتر اقدام کنید. سعی کنید در این مراجعه ها درنگ نکنید؛ زیرا مشکل خرابی هارد می تواند در مراحل اولیه به راحتی حل شود.
بهتر است بخوانید:  تعویض باتری های اپل (مک بوک)

انواع هارد برای ارتقاء کدام اند؟

هارد های مختلفی در بازار وجود دارند که می توانید هریک از آنها را برای ارتقاء انتخاب کنید. هریک از این هارد ها مزایا و معایبی دارند که شناخت آنها خالی از لطف نیست. سعی کنید آنچه که شما از یک هارد خوب انتظار دارید را اول از همه کار ها در نظر داشته باشید. سپس سعی کنید در بهترین شرایط، نسبت به خرید هارد جدید و ارتقاء اقدام کنید.

هاردهای موجود در بازار که شهرت خوبی هم دارند، می توانند شامل موارد زیر باشند:

  1. هارد SATA یا SATA Hard Drives
  2. هارد اس اس دی یا SSD Hard Drives
  3. هارد PATA یا PATA Hard Drives
  4. هارد SCSI یا SCSI Hard Drives

بطور کلی، این هارد ها در دنیای کامپیوتر و تکنولوژی همیشه بوده اند و محبوبیت زیادی دارند. حال اینکه شما بخواهید کدامیک از این هارد را ها انتخاب کنید، به خودتان و نیازتان بستگی دارد. اما بیایید ابتدا کمی از مزایای هارد های SSD نسبت به دیگر هارد ها بگوییم:

  • مصرف برق و انرژی کم
  • صدای کم و عملکردی آرام
  • سرعت بالای خواندن و نوشتن عملیات

نسبت به دیگر هاردها، هارد های اس اس دی می توانند بسیار عملکردی تر و مزیتی تر باشند. این هارد ها می توانند بدون داشتن عنصر چرخشی، بهترین عملکرد و پربازده ترین فعالیت را به نمایش بگذارند. این هارد ها در خواندن و نوشتن فعالیت های مختلف می توانند عملکردی بدون محدودیت به نمایش بگذارند. این مزیت باعث می شود تا آنها بتوانند با سیستم های مختلف براحتی عجین شوند.

این هارد ها خود به دسته های مختلفی تقسیم که می توان از آنها به SATA و NVMe اشاره کرد.

چگونه هارد خود را ارتقاء دهیم؟

برسیم به اصل مطلب؛ جایی که می خواهیم تمام مراحل ارتقاء هارد را بطور کامل به شما معرفی کنیم. توضیحاتی که در طی معرفی این مراحل به شما می گوییم را در گوشه ای یادداشت کنید یا دوباره به سراغ این مطلب بیایید تا بتوانید تمام آنها را یکجا دیده و عملی کنید. 5 نکته کلی برای ارتقاء هارد وجود دارد؛ این 5 نکته بطور خلاصه، شامل آماده کردن هارد درایو، هارد به هارد کردن، بکاپ گیری از هارد اصلی، انتخاب هارد جدید و آماده سازی آن و نصب درایور جدید می شود.

1. آماده کردن هارد درایو

در این مرحله ابتدا باید بدانید که اگر می توانید هارد خود را تعمیر کنید، باید ابتدا به سراغ تعمیر آن بروید؛ زیرا هر چه که باشد، این هارد، همان هارد اصلی کامپیوتر شما است و بهترین عملکرد را برای شما نشان خواهد داد. باید ببینید که آیا می توانید هد های هارد را تعمیر کنید یا نسبت به بازیابی اطلاعات باقی مانده هارد اقدام کنید یا خیر.

اما اگر این هارد غیر قابل تعمیر باشد یا بخواهید حتما هارد خود را ارتقاء دهید، باید ابتدا هارد خود را برای تعویض آماده کنید. این مرحله می تواند باعث شود تا شما وقت زیادی روی هارد صرف کنید، اما مشکل به اینجا ختم نمی شود! ممکن است تعویض هارد برای شما اثرات غیر قابل جبرانی داشته باشد که ما بهتر میدانیم این عوارض را در این مقاله مورد بحث قرار ندهیم.

2. هارد به هارد کردن

با فرض اینکه به هارد شما آسیبی وارد نشده است و می خواهید اطلاعات آن را منتقل کنید، ابتدا یک کابل USB را در دست بگیرید. سپس می توانید از این کابل استفاده کنید تا اطلاعات را از طریق این کابل به هارد منتقل کنید. در این انتقال، انتخاب هارد SSD می تواند بسیار خوب باشد؛ زیرا هم سرعت انتقال آن بالا است و هم می توان آن را به راحتی به کابل USB متصل کرد.

بهتر است بخوانید:  دلایل داغ کردن گوشی موبایل و نکاتی برای جلوگیری از آن

در این راستا باید بدانید که اگر بخواهید یک هارد جدید خریداری کنید و ارتقاء هارد را انجام دهید، باید مادربرد سیستم خود را باز کنید. پس از آن، سوکت IDE1 را پیدا کنید؛ سپس 2 کانکتور را مشاهده خواهید کرد. از بین این دو کانکتور، یکی کانکتور رزرو محسوب می شود. برای اینکه مادربرد را برای این کانکتور منطبق کنید، بهتر است جامپر ها را تک به تک تنظیم کنید.

بهترین راهنمای شما می تواند همان توضیحات روی محصول باشد. بعد از آنکه هارد را متصل کردید و سیستم را به هارد جدید متصل کردید، سیستم را روشن یا راه اندازی کنید. پس از آن، می توانید پارتیشن بندی را برای آن انجام دهید و سپس تمامی اطلاعات خود را به هارد جدید منتقل کنید.

3. بکاپ گیری از هارد اصلی

بکاپ یا Backup به معنی گرفتن پشتیبان از اطلاعات اولیه است. این بکاپ، تمام اطلاعات هارد شما را در خود نگه خواهد داشت تا نگران از بین رفتن اطلاعات خود نباشید. سعی کنید در گرفتن این بکاپ، تمام حوصله خود را بگذارید تا هیچ مشکلی پیش نیاید. مزیت بکاپ این است که می توانید اگر با مشکل مواجه شدید، سیستم را به حالت قبل خود بازگردانی کنید.

این مزیت هنگامی می تواند باعث افزایش اعتماد شما شود که شما بتوانید تمام اطلاعات را ریز به ریز دریافت کنید. اگر بتوانید بکاپ را بطور کامل و صحیح انجام دهید، می توانید تمام اطلاعات را بطور کامل را دریافت کنید. پس سعی کنید قبل از ارتقاء هاست خود، تمام اطلاعات را بکاپ بگیرید تا هیچ مشکلی پیش نیاید.

4. انتخاب هارد جدید

هارد جدیدی که می خواهید انتخاب کنید، بهتر است تمام نیاز های شما را مرتفع سازد. بهترین هاردی که می توانید برای سیستم خود انتخاب کنید، هارد سریع یا قوی نیست! سعی کنید با توجه به نیاز خود نسبت به انتخاب بین انواع هارد مثل SSD یا HDD تصمیم گیری کنید. تفاوت ها و مزایا و معایب این هارد ها را می توانید با تحقیقی ساده دریابید که ما به بخشی از مزایای هارد های SSD اشاره کردیم.

سعی کنید میزان سرعتی که می خواهید، طول عمر هارد، میزان فضای ذخیره سازی و همچنین دمای کار هارد را مدنظر قرار دهید. این موارد بعنوان معیارهای مهم انتخاب هارد برای شما در نظر گرفته خواهد شد. پس از آنکه بهترین هارد را برای خود انتخاب کنید، به دنبال بهترین برند موجود در بازار، متناسب با نیاز ها و بودجه خود باشید.

5. نصب درایور جدید

یکی از بهترین و جذاب ترین نکات در خصوص ارتقاء هاست، نصب درایور جدید است. این نصب کردن درایور می تواند در عین جذابیت های خاص خود، خطرات مختلفی هم داشته باشد. در ابتدا، مطمئن شوید که برق از لپتاپ یا کامپیوتر شما جدا شده است. برای لپتاپ ها، باتری را هم حتما خارج کنید. خارج کردن باتری باعث می شود تا علاوه بر قطع شدن اتصال، پنل پشتی هم به خوبی باز شود.

تعویض هارد اصلا کار سختی نیست؛ به طوری که می توانید با باز کردن پنل پشتی، براحتی با هارد مواجه شوید. برای باز کردن پنل پشتی، می توانید از پیچ گوشتی های مغناطیسی (دارای آهنربا) استفاده کنید. دلیل استفاده از این نوع پیچ گوشتی هم این است که بتوانید بدون جا انداختن پیچ ها و یا گم کردن آنها، آنها را خارج کنید. البته ممکن است اگر سهل انگاری کنید، این پیچ ها به داخل برد اصلی سیستم شما هم بیفتند!

بهتر است بخوانید:  افزایش سرعت مک بوک؛ چطور سرعت لپ تاپ اپل را افزایش دهیم؟

پس از باز کردن پنل پشتی، هارد دیسک و رم را خواهید دید. این هارد دیسک، نسبت به دیگر قطعات بزرگ تر و در معرض دید تر است. دلیل اصلی اینکه هارد در معرض دید است، این است که بتوان آن را براحتی از دیگر بخش های سیستم جدا کرد. برای باز کردن هارد قدیمی، ابتدا پیچ هایی که آن را در جای خود سفت کرده اند را باز کنید. سپس می توانید هارد را جابجا کرده و بیرون بیاورید.

در این مرحله از ارتقاء هاست، پس از بیرون آوردن هارد قدیمی، برای جایگذاری هارد جدید هم کار سختی ندارید. فقط کافی است همین مراحل را بطور برعکس انجام دهید. دقت داشته باشید که هر پیچی که در مرحله باز کردن هارد قدیمی باز کردید، گوشه ای نگه دارید تا بتوانید هارد جدید را با نهایت اطمینان ببندید.

جمع بندی

در این مقاله، مهم ترین نکات، مراحل و راهنمای تعویض هارد و ارتقاء هارد را دیدیم. گفتیم که هارد ها به دلایل مختلفی ممکن است خراب شده باشند. یا ممکن است بخواهید بدون در نظر گرفتن خرابی هارد، آن را ارتقاء دهید. سپس به معرفی انواع هارد برای ارتقاء پرداختیم و گفتیم که شما می توانید از هارد های مختلفی برای ارتقاء استفاده کنید؛ مثل هارد های SSD که مزایای بسیار جالبی دارند.

در آخر هم به بررسی نکات مختلف و بسیار مهم در خصوص ارتقاء هارد پرداختیم. حتما شما هم تا کنون با مشکل هارد یا ارتقاء آن مواجه شده اید. می توانید در بخش کامنت ها، از تجربیات خود با ما بگویید و بگویید که بنظر شما چه هاردی برای استفاده های مختلف مناسب تر است.

 

سوالات متداول

  • ارتقاء هارد یعنی چه؟

ارتقاء هارد یعنی افزایش بازدهی و اطمینان از عملکرد هارد. ممکن است ارتقاء هارد به معنی تعویض آن و انتخاب یک هارد جدید و جایگذاری آن هم باشد.

  • چرا نیاز به ارتقاء هارد خود داریم؟

ارتقاء هارد به دلایل مختلفی ممکن است انجام پذیرد. ممکن است هارد شما خراب شده باشد یا بیش از اندازه داغ کند. یا بخواهید هارد جدید را برای افزایش بازدهی عملکردی سیستم خود انتخاب کنید.

  • انواع هارد برای ارتقاء کدام اند؟

هارد های مختلفی برای ارتقاء وجود دارند؛ مثل SSD، TAPA، SATA و SCSI. انتخاب بین هریک از این هارد ها با توجه به نیاز شما انجام خواهد شد.

  • هارد SSD چیست؟

هارد اس اس دی از انواع هارد های موجود در بازار است که عملکردی خنک بدون صدا را ارائه می دهد. این هارد ها می توانند انواع مختلفی داشته باشند.

  • چگونه بهترین هارد را برای ارتقاء پیدا کنیم؟

بهترین هارد برای ارتقاء، هاردی است که بتوانید آن را برای برطرف کردن نیازهای خود برگزینید. این هارد می تواند عملکرد سریعی داشته باشد یا با نهایت اطمینان کار کند.

اسپشیال

خاص مثل تو …

این مطلب چقدر مفید بود؟

با کلیک روی ستاره‌ها به این مطلب نمره بدهید!

میانگین نمرات 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین فردی باشید که به این مطلب رای می‌دهد.